Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Ouder en Kind gym

"Mijn kind kan nog maar net lopen, kan ik dan al met hem/haar gaan gymmen?". Ja hoor, als uw kind net kan lopen kan hij/zij al komen gymmen, want  juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze jonge leeftijd ontzettend belangrijk.

Voor wie is Ouder en Kind gym?

Voor kinderen die (net) kunnen lopen tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een 'echte' gymzaal.

Wat is Ouder en Kind gym en hoe ziet een les eruit?

Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring of bewegen op muziek voor de spiegel. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.

Welke activiteiten en demonstraties worden georganiseerd?

In april zijn de jaarlijkse peuterproeven.