Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Turnen

Hang jij ook het liefst op de kop? Ben jij zo lenig als een aap? Of vind jij balanceren op een stoeprand een eitje? Dan is turnen wat voor jou! Kom gauw een keer meedoen, een proefles is altijd gratis bij onze vereniging.

Voor wie is Turnen?

Turnen kan bij HSV vanaf 6 jaar. In principe is turnen binnen HSV voor meiden, maar in de recreatiegroepen zijn jongens ook van harte welkom.

Wat is Turnen en hoe ziet een les eruit?

Turnen is een erg uitdagende sport. Omdat het een sport is met verschillende onderdelen leer je om je lenigheid, kracht, snelheid en evenwicht te verbeteren. De officiële wedstrijdonderdelen zijn sprong, brug, balk en vloer, maar omdat HSV over veel meer toestellen beschikt is er veel meer te beleven. Zo hebben we een airtumbling die erg veel lijkt op een springkussen en een valkuil waarin je na een sprong tussen de schuimblokken valt. En heb je wel eens van een schuinvlak af gerold? Of bij iemand in de tuin op een grote trampoline gesprongen? Ook dat komt in de lessen zeker aan bod.

De turnles duurt een uur. Meestal begint deze met een warming-up (eventueel in spelvorm), waarna je een aantal toestellen afgaat. Na een afsluiting is de les alweer voorbij. Gelukkig mag je een week later opnieuw turnen en dan staat de zaal weer vol met hele andere toestellen!

Welke activiteiten, wedstrijden en demonstraties worden georganiseerd?

Wanneer je het leuk vind kan je meedoen aan de onderlinge wedstrijden en de recreatiewedstrijd. Ook doen we af en toe mee aan een groepsspringwedstrijd. Als je wilt weten welke wedstrijden er voor jou zijn, dan kun je kijken bij het kopje activiteitenkaldender.