Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Springen

Springen is leuk! In de springlessen leer je goed hoogte te maken en echt te zweven.

Voor wie is springen?

Voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

Wat is springen en hoe ziet een les eruit?

Je leert al snel hoe dit (hoogte maken en zweven) veel gemakkelijker gaat met een goede vormspanning. Hiervoor doen we wekelijks diverse oefeningen. Een sprong is een snelle krachtexplosie: na een aanloop en krachtige afzet spring je in enkele seconden een oefening. Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen! Tijdens de lessen maken we gebruik van diverse soorten springmaterialen, zoals airtumbling, dubbel minitramp, minitrampoline, kast-plank. Door veel oefenen verfijn je het gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme. Dat heeft iedereen nodig die gaat springen.

Meestal begint de les met een warming-up (eventueel in spelvorm), waarna je een aantal toestellen afgaat. Meestal 3 toestellen per les. Na een afsluiting is de les alweer voorbij. Gelukkig mag je een week later opnieuw springen en dan staat de zaal weer vol met hele andere toestellen!

Welke activiteiten, wedstrijden en demonstraties worden georganiseerd?

Wanneer je het leuk vind kan je meedoen aan de onderlinge wedstrijden en de recreatiewedstrijd. Ook doen we af en toe mee aan een groepswedstrijd. Als je wilt weten welke wedstrijden er voor jou zijn, dan kun je kijken bij het kopje activiteitenkaldender.