Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Freerunnen

Vrij bewegen met eindeloze mogelijkheden, dat is waar freerunnen voor staat. Het is een uitdagende sport, waarbij je constant je grenzen kunt verleggen en nieuwe dingen kunt leren. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen, dus kom gauw een keer langs! Een proefles is altijd gratis bij onze vereniging.

Voor wie is Freerunnen?

Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar.

Wat is Freerunnen en hoe ziet een les eruit?

Freerunnen is een combinatie tussen parkour en tricking, waarbij het de bedoeling is dat je zo snel mogelijk van punt A naar punt B gaat en ondertussen verschillende hindernissen zo soepel en snel mogelijk passeert. Bij de verschillende hindernissen doen we dan tricks zoals een salto of flikflak.

Omdat er zoveel verschillende hindernissen en trucs zijn is er altijd wel een uitdaging te vinden op je eigen niveau. Freerunnen is ook niet een sport die je op één bepaalde manier moet beoefenen. Iedereen bekijkt het parkour op z’n eigen manier en bedenkt dus ook z’n eigen manier om op de eindbestemming te komen. En daar willen wij jullie daar de nodige dingen voor leren.

Bij HSV staat, naast een leuke les, de veiligheid voorop. Freerunnen is naast rennen, tricks uitvoeren en klimmen ook goed leren landen na een sprong. Leden leren bij ons dus ook om veilig te vallen, wat natuurlijk bij alle sporten goed van pas komt. Bij freerunnen leer je grenzen te verleggen, maar altijd in een veilige omgeving met ervaren leiding.

De freerunles duurt een uur. We beginnen eerst met een warming-up om de spieren los te maken, waarna we oefenen op de toestellen en materialen die voor deze les zijn opgezet. Een week later kan er weer een compleet andere opstelling staan met andere materialen en toestellen, dus je zal je niet snel vervelen!

Welke activiteiten, demonstraties worden georganiseerd?

Wanneer je het leuk vind kan je meedoen aan de onderlinge wedstrijden. Als je wilt weten welke wedstrijden er voor jou zijn, dan kun je kijken bij het kopje activiteitenkaldender.