Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Springers van HSV1946 en STAR schrijven geschiedenis op EK

Geplaatst door HSV 1946

Yori Sweeris en Yaella Dukers hebben tijdens het EK Teamgym in Lissabon geschiedenis geschreven, door als eerste Nederlandse ploeg ooit een finaleplaats te behalen. Met hun junioren mixteam werden zij in de kwalificatie heel knap zesde. Het senioren mixteam, met daarin Sophie van Beek, Laurien Verheijen en Kirsten Broeze behaalde een nette negende plaats en ook het damesteam met Shannon Groen eindigde op plaats negen.

Het EK Teamgym wordt maar één keer in de twee jaar gehouden. De twaalfde editie van dit Europees Kampioenschap vond plaats in Portugal van 17 t/m 20 oktober 2018. Nederland mocht aantreden met drie teams, waarin maar liefst zes springers HSV1946 en STAR vertegenwoordigden.

Op woensdag 17 oktober mocht het juniorenteam de kwalificatie springen. Zij begonnen met het altijd moeilijke onderdeel vloer, waarbij alles synchroon moet worden uitgevoerd. Met een score van 14.550 werden zij achtste op dit onderdeel. Tijd voor een inhaalslag. Met een geweldige serie op tumbling (16,200) en trampoline (16,050), maakte team NL het tot het einde zeer spannend. Ook Italië en IJsland zaten dicht op de concurrentie. Met de vele supporters die vanuit Nederland waren meegereisd werd de sporthal dan ook op z’n kop gezet, toen na de laatste score van Italië bleek dat Nederland voor het eerst in de geschiedenis die welverdiende finaleplaats te pakken had.

Op donderdag 18 oktober was het de beurt aan de senioren. Het mixteam had te maken met een aantal blessures, waardoor de nodige aanpassingen gedaan moesten worden. Zij hebben zich kranig verweerd en eindigden op de negende plaats in dit super sterke deelnemersveld. Ook het damesteam sprong op donderdag hun kwalificatie en ook zij eindigden op plaats negen.

Vrijdag 19 oktober was het tijd voor de grote finale van het juniorenteam. Geen verwachtingen, maar vooral genieten. Vloer was zichtbaar beter dan tijdens de kwalificaties en dat bleek ook uit de score (14,800). Vervolgens sprong het team op trampoline de beste serie ooit (16,450) en daarbij lieten zij alleen de absolute toplanden Denemarken en Zweden voor zich. Dit zorgde toch voor wat extra druk, waardoor er op tumbling wat foutjes werden gemaakt. Een prachtige zesde plaats was het eindresultaat.

Op zondag 21 oktober werden de Nederlandse teams door een grote groep supporters onthaald op Schiphol. Wat zijn we trots op Nederland en vooral trots op onze zes deelnemers Yaella, Yori, Sophie, Laurien, Kirsten en Shannon. Gefeliciteerd met jullie geweldige prestaties, deze ervaring neemt niemand jullie meer af!

< terug