Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Drie teams HSV1946 /STAR geplaatst voor NK groepsspringen

Geplaatst door HSV 1946

Tijdens de 1e kwalificatiewedstrijd voor het NK groepsspringen plaatsten alle drie de teams van HSV1946/STAR zich voor de finale.

Het jeugd mix team was het jongste team van de gehele wedstrijd en wist zich knap te plaatsen voor het NK op alle drie hun toestellen. De twee senioren dames teams plaatsten zich beiden op minitramp, terwijl het eerste team daarnaast ook een finaleticket op drie andere onderdelen in de wacht sleepte.

Debutantes Sofie Wessels, Nova van Vugt en Lynne Bijl hebben vandaag met een grote lach op hun gezicht laten zien dat zij de aansluiting hebben weten te vinden bij de Nederlandse top. Het plezier spatte ervan af en de dames bleken ook nog eens over stalen zenuwen te beschikken. Diede Groeneveld sprong een perfecte wedstrijd zonder fouten en wist voor het eerst haar hele schroef te springen op een wedstrijd. Jamie Balm en Lieke Noordam maakten vandaag indruk, door als enige jeugdspringers de dubbelsalto te laten zien. Samen met hun teamgenootjes van STAR plaatste dit team zich op alle toestellen als tweede en hebben daarmee zeker uitzicht op een Nederlandse titel.

Het dames A1 team kampte vandaag met wat blessures, maar wisten dit als routiniers prima op te lossen en maakten de dag af met een bijna perfecte minitramp serie. Op dat onderdeel plaatsten zij zich dan ook met een straatlengte voorsprong op de nummer twee (21,00) als eerste voor de finale met maar liefst 26,15 punten. Ook op het onderdeel airtrack wist dit team zich ruim als eerste te plaatsen. Tot slot werden ook finaleplaatsen behaald op de onderdelen pegasus en tafel.

De dames A2 zijn voor een groot deel doorgestroomd vanuit het B niveau en wisten zich erg knap staande te houden in het A niveau. Nog niet alle eisen werden behaald, maar dit team wist zich door een geweldige minitramp serie toch te plaatsen voor het NK op dit onderdeel. Ook de andere onderdelen. Op deze eerste kwalificatiedag hebben alle deelnemende teams van HSV1946/STAR zich dus geplaatst voor het NK.

Volgend weekend is het de beurt aan de juniorenteams en het senioren mixteam. Daarna weten we of alle teams zich geplaatst zullen hebben voor de grote finale op zaterdag 8 december 2018. Daar zullen de Nederlandse titels verdeeld worden op het allerhoogste niveau en weten we welke teams een jaar lang de titel Nederlands Kampioen mogen dragen

< terug