Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Nieuw rooster 2020-2021

Geplaatst door pbalm

HSV/STAR grossiert in titels tijdens NK groepsspringen

Geplaatst door HSV 1946

Tijdens het NK groepsspringen in Hardinxveld-Giessendam wisten de teams maar liefst zeven keer het Nederlands Kampioenschap te behalen. Daarnaast werd er nog viermaal zilver en tweemaal brons behaald. Bij de jeugd onder twaalf jaar stond een zeer jong team met een gemiddelde leeftijd van negen jaar klaar om hun Nederlands Kampioenschap glans te geven. Diede Groeneveld, Jamie Balm, Lieke Noordam, Sofie Wessels, Nova van Vugt en Lynne Bijl lieten samen met hun teamgenootjes van STAR zien dat zij de toekomst zijn van het Nederlandse springen. Met meer dan vijf punten voorsprong op de concurrentie pakten zij twee Nederlandse titels en wonnen daarnaast op hun derde toestel nog het zilver. De junioren B kampten bij de plaatsingswedstrijd met blessures, maar plaatsten zich toch nog knap voor het NK. Helaas kon Emma van Wezel vandaag niet meespringen, maar het team heeft dit zeer goed weten op te lossen. Lisa Snijders, Rowan Kikkert en Floortje Slagboom turnden geconcentreerd en werden met hun teamgenoten van STAR keurig derde bij de junioren onder zestien. Het junioren A team is voor alle teams altijd een geduchte tegenstander. Vandaag maakten zij echter teveel fouten. Er werden alsnog knap drie tweede plaatsen behaald, maar dit was een behoorlijke teleurstelling voor het team. Mike de Jong sprong vandaag zijn laatste wedstrijd, maar hopelijk is deze wedstrijd voor de Hoekse springers Yaella Dukers, Yori Sweeris en Britt van Nieuwkerk en hun teamgenoten van STAR een goed leermoment en geeft dit extra motivatie voor de volgende keer. Bij de senioren maakten drie teams hun opwachting tijdens dit NK. Twee senioren dames teams en één mixteam. Het tweede damesteam, met o.a. Hoekenezen Danique Dukers en Demi Woerts werd keurig vijfde in een zeer sterk deelnemersveld. Het mixteam sprong naar behoren, maar de concurrentie was moordend. Zij pakten de titel op het onderdeel plank en behaalde daarnaast een mooie derde plaats. De senior dames A wisten vorig jaar op alle onderdelen Nederlands Kampioen te worden en ook nu sprongen zij zeer sterk. Zij gingen dan ook in de herhaling en wisten op alle vier hun onderdelen de Nederlandse titel te verdedigen.

Weer drie teams van HSV1946 /STAR die zich hebben geplaatst voor het NK groepsspringen

Geplaatst door HSV 1946

Zaterdag 10 november was de 2e kwalificatiewedstrijd voor het NK groepsspringen voor HSV 1946 en STAR. En ook deze drie teams plaatste zich voor de finale.
Als eerste moest het junioren B team, bestaande uit Floortje, Julia, Chenna, Elise, Emma, Liza, Jary, Niran en Rowan aan de slag. Dit team deed voor het eerst als een junior team mee, dus extra spannend. Op de airtrack lieten zij een erg strakke serie zien, waarbij de maximale moeilijkheid werd gehaald. Op het onderdeel minitramp startte de meiden heel sterk, maar helaas door blessures haalde zij net niet in de finale. Maar op het onderdeel tafel minitramp werd wel een finale plek behaald.
Het junioren mix A team bestaande uit Owen, Mike, Yori, Yaëlla, Luca, Mirjam en Faye startte hun wedstrijd ook op de airtrack. Ook dit team liet zien dat zij al ver in hun ontwikkeling zijn. Ze behaalde voor het onderdeel airtrack een finale plaats. Ook voor het onderdeel tafel minitramp werd een finale plaats behaald. Twee mooie finale plekken waar dit team erg trots op mag zijn.
Voor het senioren mix A team bestaande uit Scott, Sophie, Demi, Kim, Juliette, Diandra, Arien en Juransly was het een zeer spannende wedstrijd. Dit team had veel tegenstand en door de concurrentie werden er moeilijke series getoond. Bij hun eerste onderdeel airtrack werden er nog wat foutjes gemaakt, maar zo lang de wedstrijd duurde vocht dit team zich terug in de wedstrijd. Zij plaatsten zich dan ook voor een finale plek op het onderdeel plank tafel en het onderdeel minitramp.
De trainers zijn zeer trots op alle springers die aan de kwalificatiewedstrijden hebben meegedaan. Nu kunnen de teams en trainers zich gaan opmaken voor een zeer drukke NK finaledag op zaterdag 8 december, waarbij de teams junior B, junior mix A, senior mix A, jeugd mix team, dames A1 en dames A2 met elkaar aan maar liefst 16 onderdelen meedoen.

Drie teams HSV1946 /STAR geplaatst voor NK groepsspringen

Geplaatst door HSV 1946

Tijdens de 1e kwalificatiewedstrijd voor het NK groepsspringen plaatsten alle drie de teams van HSV1946/STAR zich voor de finale.

Het jeugd mix team was het jongste team van de gehele wedstrijd en wist zich knap te plaatsen voor het NK op alle drie hun toestellen. De twee senioren dames teams plaatsten zich beiden op minitramp, terwijl het eerste team daarnaast ook een finaleticket op drie andere onderdelen in de wacht sleepte.

Debutantes Sofie Wessels, Nova van Vugt en Lynne Bijl hebben vandaag met een grote lach op hun gezicht laten zien dat zij de aansluiting hebben weten te vinden bij de Nederlandse top. Het plezier spatte ervan af en de dames bleken ook nog eens over stalen zenuwen te beschikken. Diede Groeneveld sprong een perfecte wedstrijd zonder fouten en wist voor het eerst haar hele schroef te springen op een wedstrijd. Jamie Balm en Lieke Noordam maakten vandaag indruk, door als enige jeugdspringers de dubbelsalto te laten zien. Samen met hun teamgenootjes van STAR plaatste dit team zich op alle toestellen als tweede en hebben daarmee zeker uitzicht op een Nederlandse titel.

Het dames A1 team kampte vandaag met wat blessures, maar wisten dit als routiniers prima op te lossen en maakten de dag af met een bijna perfecte minitramp serie. Op dat onderdeel plaatsten zij zich dan ook met een straatlengte voorsprong op de nummer twee (21,00) als eerste voor de finale met maar liefst 26,15 punten. Ook op het onderdeel airtrack wist dit team zich ruim als eerste te plaatsen. Tot slot werden ook finaleplaatsen behaald op de onderdelen pegasus en tafel.

De dames A2 zijn voor een groot deel doorgestroomd vanuit het B niveau en wisten zich erg knap staande te houden in het A niveau. Nog niet alle eisen werden behaald, maar dit team wist zich door een geweldige minitramp serie toch te plaatsen voor het NK op dit onderdeel. Ook de andere onderdelen. Op deze eerste kwalificatiedag hebben alle deelnemende teams van HSV1946/STAR zich dus geplaatst voor het NK.

Volgend weekend is het de beurt aan de juniorenteams en het senioren mixteam. Daarna weten we of alle teams zich geplaatst zullen hebben voor de grote finale op zaterdag 8 december 2018. Daar zullen de Nederlandse titels verdeeld worden op het allerhoogste niveau en weten we welke teams een jaar lang de titel Nederlands Kampioen mogen dragen

Springers van HSV1946 en STAR schrijven geschiedenis op EK

Geplaatst door HSV 1946

Yori Sweeris en Yaella Dukers hebben tijdens het EK Teamgym in Lissabon geschiedenis geschreven, door als eerste Nederlandse ploeg ooit een finaleplaats te behalen. Met hun junioren mixteam werden zij in de kwalificatie heel knap zesde. Het senioren mixteam, met daarin Sophie van Beek, Laurien Verheijen en Kirsten Broeze behaalde een nette negende plaats en ook het damesteam met Shannon Groen eindigde op plaats negen.

Het EK Teamgym wordt maar één keer in de twee jaar gehouden. De twaalfde editie van dit Europees Kampioenschap vond plaats in Portugal van 17 t/m 20 oktober 2018. Nederland mocht aantreden met drie teams, waarin maar liefst zes springers HSV1946 en STAR vertegenwoordigden.

Op woensdag 17 oktober mocht het juniorenteam de kwalificatie springen. Zij begonnen met het altijd moeilijke onderdeel vloer, waarbij alles synchroon moet worden uitgevoerd. Met een score van 14.550 werden zij achtste op dit onderdeel. Tijd voor een inhaalslag. Met een geweldige serie op tumbling (16,200) en trampoline (16,050), maakte team NL het tot het einde zeer spannend. Ook Italië en IJsland zaten dicht op de concurrentie. Met de vele supporters die vanuit Nederland waren meegereisd werd de sporthal dan ook op z’n kop gezet, toen na de laatste score van Italië bleek dat Nederland voor het eerst in de geschiedenis die welverdiende finaleplaats te pakken had.

Op donderdag 18 oktober was het de beurt aan de senioren. Het mixteam had te maken met een aantal blessures, waardoor de nodige aanpassingen gedaan moesten worden. Zij hebben zich kranig verweerd en eindigden op de negende plaats in dit super sterke deelnemersveld. Ook het damesteam sprong op donderdag hun kwalificatie en ook zij eindigden op plaats negen.

Vrijdag 19 oktober was het tijd voor de grote finale van het juniorenteam. Geen verwachtingen, maar vooral genieten. Vloer was zichtbaar beter dan tijdens de kwalificaties en dat bleek ook uit de score (14,800). Vervolgens sprong het team op trampoline de beste serie ooit (16,450) en daarbij lieten zij alleen de absolute toplanden Denemarken en Zweden voor zich. Dit zorgde toch voor wat extra druk, waardoor er op tumbling wat foutjes werden gemaakt. Een prachtige zesde plaats was het eindresultaat.

Op zondag 21 oktober werden de Nederlandse teams door een grote groep supporters onthaald op Schiphol. Wat zijn we trots op Nederland en vooral trots op onze zes deelnemers Yaella, Yori, Sophie, Laurien, Kirsten en Shannon. Gefeliciteerd met jullie geweldige prestaties, deze ervaring neemt niemand jullie meer af!

Ouder nieuws

+ meer nieuws