Agenda
Sponsors
Airtumbling

Salto’s, overslagen en series op de airtumbling: het kan allemaal. Het geeft een kick om spectaculaire oefeningen te doen: in een snel tempo achter elkaar een salto zonder daarbij veel te hoeven doen. De tumblingbaan veert waanzinnig!

Voor wie is Airtumbling?

Voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

Wat is Airtumbling en en hoe ziet een les eruit?

Op de airtumbling baan van 15 mtr lang en ca 3 mtr breed, kan vrijuit gesprongen worden. Omdat gebruik wordt gemaakt van de veerkracht van de met lucht opgeblazen baan gaat het allemaal net iets makkelijker. Het biedt voor onze ervaren springers de gelegenheid om hele spectaculaire sprongen te maken. Maar ook voor de wat minder gevorderde gymnast biedt de airtumbling vele voordelen.

Een groot voordeel van airtumbling springen is dat het minder belastend is voor de verschillende gewrichten, zoals enkels en polsen. Voor de recreatieve gymmers helpt de airtumbling om de basisvaardigheden van de diverse sprongen wat makkelijker aan te leren. De gevorderde turners maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden van de baan om de wat ingewikkeldere sprongen te oefenen, omdat ze net wat hoger en makkelijker kunnen springen.

De airtumblingles duurt een uur. Meestal begint deze met een warming-up (eventueel in spelvorm), waarna je gaat inspringen op de airtumbling. Je start meestal met het achter elkaar springen van sprongetjes, zoals streksprongen, hurksprongen etc. Zo om een beetje te wennen aan de veerkracht. Als al je spieren gewend zijn ga je diverse sprongen aanleren, zoals salto a.o. salto v.o, overslag, flickflack, arabier etc. Na een afsluiting is de les alweer voorbij. Gelukkig mag je een week later opnieuw op de airtumbling en misschien kun je dan al wel een combinatie maken van een arabier en een flickflack.

Welke activiteiten, wedstrijden en demonstraties worden georganiseerd?

Wanneer je het leuk vind kan je meedoen aan de onderlinge wedstrijden en de recreatiewedstrijd. Ook doen we af en toe mee aan een groepsspringwedstrijd. Als je wilt weten welke wedstrijden er voor jou zijn, dan kun je kijken bij het kopje activiteitenkaldender.