Agenda
Sponsors
Dans

Hou jij van swingen, van leuke muziek en heb je altijd al willen dansen, kom dan op les bij HSV 1946! Je komt bij leuke en gezellige meiden in de groep. Heb je nog nooit gedanst: geen probleem, ik ga het je leren. Heb je op dansen gezeten: hartstikke leuk, dan leer je allemaal nieuwe dingen! Er is voor ieder wat wils, dus kom snel een gratis proefles volgen.

Voor wie is Dans?

Dansen kan je bij HSV vanaf 6 jaar. Er zijn op dit moment 2 dansgroepen bij HSV: groep 1 (6 t/m 11 jaar) en groep 2 (12+).

Wat is Dans en hoe ziet een les eruit?

Dans is door de jaren heen in veel verschillende stijlen uiteengelopen, van breakdance en krumping tot modern en vaganova. Ongeacht de stijl is er één overeenkomst; het is niet alleen een kwestie van beweging en flexibiliteit, maar ook van anatomie. Als niet de juiste spieren op de juiste wijze worden gebruikt, kan dit tot ernstige blessures leiden.

De les begint met een warming-up waarbij we rekken en strekken (voor de lenigheid). Daarna krijgen we een stukje improvisatie waarbij je je eigen dansje mag verzinnen. Ook oefenen we een stukje techniek (dus oefeningen voor benen, armen, posities en nog heel veel meer). Natuurlijk gaan we ook gezamenlijk dansen! Wordt of ben je al nieuwsgierig kom dan een keer kijken of meedoen.

Welke activiteiten, wedstrijden en demonstraties worden georganiseerd?

Er zijn verschillende leuke activiteiten bij Dans zoals een open les (1x per jaar), een vriendinnen les, onderlinge wedstrijden (1x per jaar), een voorstelling (om het jaar) en ieder jaar een einddemo.