Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Zeer succesvolle plaatsingswedstrijden NK groepsspringen

Geplaatst door HSV 1946

Afgelopen twee weken waren de plaatsingswedstrijden in samenwerking met Star Rijnmond. Er deden maar liefst 7 teams mee aan de onderdelen tafel minitramp, airtrack, Pegasus minitramp, minitramp en plank Pegasus. Het beloofde twee zeer spannende plaatsingswedstrijden te worden.

Op 4 november moesten de senioren teams in Heerenveen aan de slag. Dat waren de senioren dames op A niveau en de senioren dames op B niveau. Het A1 team heeft zich op alle onderdelen geplaatst. Het A2 team, met o.a. Demi Woerts, heeft zich geplaatst voor Pegasus plank en ons A3 team bestaande uit Yaëlla Dukers, Sophie van Beek, Mirthe van de Sar, Britt van Nieuwkerk, Luca Tettero, Mirjam Geene en Faye Bax heeft zich geplaatst voor het onderdeel Pegasus minitramp. Extra knap is dat dit team bestaat uit junior meisjes en nu uitkomt in de sterkere senioren competitie. Ook ons B team moest aan de bak. Dit team bestond uit Danique Dukers, Zoë van der Hoeven, Demi Woerts, Sonja van der zee, Tara Hansen, Yvonne en Jo-Ann Groenewegen. De B competitie is altijd erg sterk bezet en het is daarom belangrijk dat de springsters zeer netjes en strak werken. Zij hebben hun best gedaan, want ook zij hebben zich geplaatst en wel voor het onderdeel tafel minitramp.

Op 11 november waren onze junioren, mix team junioren en senioren heren aan de beurt in Nunspeet. Het 1e jaars junioren team bestond uit Lieke Noordam, Floortje Slagboom, Roos de Vries, Emma van Wezel, Demi van der Zee, Julia Wittenberg, Rowan Kikkert en Elise Biermond. Dit is een erg jong team, maar ook zij lieten zien zeer goed te kunnen springen. Dit werd wel duidelijk op de onderdelen minitramp en airtrack, want zij hebben zich voor deze 2 onderdelen geplaatst. In de middag moest het mix team junioren en het heren senioren team aan de bak. Helaas moest net voor de wedstrijd Jaimy Bal geblesseerd afhaken. Het mix team junioren deed voor het eerst mee aan een landelijke wedstrijd en het is ook hun gelukt om een finale plaats op het onderdeel Pegasus minitramp te behalen. Hierna waren de senioren mannen aan de beurt. Dit team bestond uit Mike de Jong, Yori Sweeris, Erik Jan Post, Scott Hoogenboom, Bjorn de Jong en Arnold Metselaar. Zij deden aan alle toestellen mee en ondanks wat kleine blessures, is het ook hun gelukt om zich voor alle toestellen te plaatsen voor het NK.

Het NK zal dit jaar op 9 december in Sittard worden gehouden. We hebben in combinatie met Star Rijnmond maar liefst 15 finale plekken weten te scoren. Hier zijn we ongelofelijk trots op. Deze wedstrijd zal vooral een drukke dag worden voor de train(st)ers Sonja van der Zee, Iwan Lieverse, Nigel Aalbregt, Pascalle Pille en Robin van Musscher, maar zij hebben er alle vertrouwen in dat het een mooi NK zal gaan worden.


< terug