Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

We doen mee aan het Landelijk Spring Toernooi in Den Bosch!

Geplaatst door Evelien van Leeuwen

17 mei 2015 06.45 uur.

De springselectie verzamelt zich bij de gymzaal om naar Den Bosch af te reizen voor een landelijk spring toernooi op het IAG evenement. We doen mee met 4 teams namelijk: Jeugd: A en B niveau en Junioren: A en B niveau. Elk team bestaat uit 4 springers.

De Jeugd mix A was al gelijk in de eerste ronde aan de beurt. De minitramp serie was moeilijk, maar het lukte de kinderen toch om deze zeer strak te springen. Vooral Rowan Kikkert viel op. Zij hoorde pas afgelopen maandag dat ze in dit team moest mee springen. Ze deed dit foutloos. Na een paar rondes wachten was het onderdeel pegasus aan de beurt en ook de serie op dit onderdeel werd er door de dametjes en heren even uit geknald.

Hierna waren de Junioren A met een zeer moeilijke minitramp serie aan de beurt. Tot aan de dubbel salto ging het echt heel goed. Maar tijdens de dubbel salto bleek toch wel dat de meiden wat meer moeten werken aan de wedstrijdervaring.

Daarna was de beurt aan Jeugd B. Dit waren onze jongste deelnemers en we noemen ze even bij naam, want wat een toppers: Veerle Kikkert, Rachel Roks, Jenn Kamphorst en Dominique (zij is van de vereniging Star). Voor deze meiden was dit hun eerste landelijke wedstrijd en wat deden ze het goed. Ze lieten deze wedstrijd maar even zien dat zij ook kunnen knallen.

Als laatste waren de Junioren B aan de beurt. Lois Gaspers hoorde pas op de wedstrijddag zelf dat zij mee moest doen in het team van Iris Lagrauw en de dames Zoey en Tara (zij zijn van de vereniging Star). Er was namelijk een turnster uitgevallen vanwege een blessure. Ook deze meiden deden het super goed en sprongen hun series op een paar kleine puntjes na, foutloos.

Ook Jessie Pieper moest aan de bak. Zij sprong met het 2e team van Star Rotterdam mee en moest deze wedstrijd veel nieuwe sprongen springen. Ook zij laat zien dat ze op de goede weg zit richting Ahoy Cub en dat ze haar plaats in het A team aan het veilig stellen is.

Bij de prijsuitreiking wist Jeugd mix A, bestaande uit Rowan Kikkert, Yaƫlla Dukers, Yori Sweeris en Owen (hij is van de vereniging Star) een 1e plek te bemachtigen. Junioren A, bestaande uit Britt van Nieuwkerk, Danique Dukers en de dames Rachel en Luca (zij zijn van de vereniging Star) behaalde een 3e plek. Wat een super prestaties van de dames en heren. Prestaties om trots op te zijn.

< terug