Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Uitgebreid verslag turncompetitie 2

Geplaatst door PR

25 januari 2014, Maassluis

Ronde 1:
In de vroege ochtend mochten de instappers van HSV 1946 hun allereerste echte wedstrijd turnen. Zij begonnen op sprong en lieten stuk voor stuk mooie overslagen tot ruglig zien. Helaas kon Madé Verbrugge maar één sprong laten zien, doordat zij bij de tweede sprong uitgleed. Hierdoor stond zij direct op achterstand, maar zij heeft zich niet laten kennen en turnde op de andere toestellen geweldig. De brugoefeningen waren erg netjes. Sommige dametjes maakten wel per ongeluk een extra buikdraai, maar beter teveel dan te weinig zullen we maar zeggen!

De balk ging bij iedereen top en de meiden hebben erg goed gelet op de choreografie en de hoogste vier scores waren dan ook voor HSV 1946 op dit onderdeel. Tot slot hebben de dames op vloer ook laten zien wat zij in huis hebben. Alle dames maakten een prachtige arabier en mooie wijde loopsprongen. De einduitslag van vandaag was als volgt: 
Lois Gaspers 4e, Jenn Kamphorst 5e, Emma van Wezel 6e, Evi vd Wel 7e, Rowan Kikkert 10e, Rachel Roks 11e, Madé Verbrugge 14e. 

 

Aan de andere kant begonnen de jeugd1 turnster uit de 4e divisie op het toestel balk. Voor deze dames was het de allereerste echte wedstrijd in de keuze oefenstof, wat eigenlijk wel erg fijn is. Je kunt dan laten zien waar je goed in bent en de lastige elementen kun je vaak vervangen voor andere elementen die je beter liggen. Wel blijft de hele pirouette op de balk een lastige eis en die kan er helaas niet uitgehaald worden.  Djenti Verbrugge beet het spits af op de balk en hoewel haar oefening iets te voorzichtig werd geturnd in de ogen van de jury, wist zij haar oefening wel stabiel door te komen. Donna was bij haar eerste toestel duidelijk haar zenuwen nog  niet de baas. Tijdens het inturnen dacht de jury, daar gaat een geweldige oefening aankomen en de oefening was ook ruim en verzorgd geturnd, alleen moest de balk helaas wel drie keer vroegtijdig verlaten worden. Jiska turnde bibberend maar mooi rustig, ruim en zonder vallen. Het derde cijfer van de wedstrijd was verdiend voor haar.  De vloer kwamen alle drie de dames goed door, wat toch altijd weer afwachten is met zo’n nieuwe oefening die speciaal voor ze is gemaakt op muziek. Jiska glipte helaas weg bij een sprongetje en de salto maar de andere twee dames draaiden hier mee in de top van het klassement. Sprong ging bij iedereen zoals zij kunnen. Hopelijk kan Djenti na een langdurige knieblessure binnenkort weer met plank springen. Brug ging ook prima, alleen Jiska moest hier een stop incasseren doordat de afsprong de laatste tijd een beetje eng is geworden. Maar we zijn op de goede weg terug en ervan overtuigd dat er de volgende wedstrijd weer een huizehoge salto af geturnd zal worden. Djenti mocht naar het podium komen met een vierde plaats. Jiska werd 10e en Donna 16e.

Ronde 2: 
In ronde 2 was het de beurt aan wedstrijdgroepturnster Iris Lagraauw. Zij begon op de brug en turnde daar een keurige oefening met een mooie buikdraai. Op de balk helaas een foutje bij de handstand maar verder mooi stabiel geturnd. De vloer is altijd een feestje voor Iris en dit liet zij ook zien. Het laatste toestel was de sprong. De eerste sprong ging geweldig, helaas wel een foutje bij de tweede sprong. Iris eindigde keurig in de middenmoot op de 10e plaats. 

Ronde 4: 
In deze ronde turnden Iris Huis, Leanne Stolze en Fleur Zweistra. Zij begonnen op de brug en hadden de zenuwen daar nog niet onder bedwang. Helaas zijn alle dames hier een keer gevallen. Wel wisten zij allemaal een mooie borstwaartsom naar de hoge ligger te maken en Iris turnde zelfs een mooie salto als afsprong. Bij de balk ging het al stukken beter. De dames turnden alledrie een stabiele oefening, waarbij Iris en Leanne zelfs met de pirouette wisten te blijven staan. Op de vloer kunnen alle dames goed uit de voeten. De choreografieën zorgden bij deze wedstrijd voor welkome afwisseling en dit werd ook door de jury gewaardeerd. Tot slot de sprong. Leanne turnt deze al een tijdje aangepast, omdat zij geblesseerd is aan haar knieen. Ze turnde voor deze ene wedstrijd toch een overslag en deze ging prima. Fleur en Iris turnden ook allebei een goede overslag. In het eindklassement werd Iris Huis keurig 5e. Leanne Stolze eindigde met een aangepast programma op de 16e plaats en Fleur Zweistra werd 20e. 

 

In de andere baan begonnen jarige Renate de Vries, Tess Voskamp, Laura Wagemans en Jessie Pieper aan hun vierkamp op de balk. Renate en Tess gingen hier voor het eerst hun nieuwe acrobatische element laten zien. Beiden dames waren hierin succesvol! Ook de nieuwe sprongenserie ligt Tess goed. Zo was balk voorheen haar zwakste schakel, maar vandaag wist ze hier zelfs het hoogste cijfer te noteren. Ook op vloer was het hoogste cijfer voor Tess. Helaas kwamen daarna haar vrij nieuwe sprongen niet goed uit de verf en ook het probleem met haar leertjes uit de training, speelde vandaag in de wedstrijd op. Tess moest hierdoor genoegen nemen met de zevende plek, wetende dat zij meer in haar mars heeft. Renate heeft een goede meerkamp geturnd, maar heeft met een onnodig gemiste eisen op balk en brug ook uitzicht op verbetering van haar score. Maar verzorgd en stabiel turnen leidde verdiend naar de derde plek van het podium.  Jessie begon haar programma vechtend om vallen te voorkomen op de balk. Zij was in haar gevecht succesvol, maar moest hiervoor wel veel aftrek in ontvangst nemen. De rest van haar programma ging prima en de tweede plaats was dan ook verdiend voor haar. Laura Wagemans maakte het HSV-feestje compleet en wist met een net verzorgd programma voor de dag te komen. Ook haar nieuwe element aan brug, wegzet halve draai kip wist zij boven verwachting met rechte benen uit te voeren. Zij wist hier de hoogste score te behalen van alle deelnemers en met de tweede scores op balk en vloer, was zij in op de vierkamp de allerbeste van de dag. De hoogste tree van het podium werd dan ook door haar beklommen tijdens de prijsuitreiking.

 

Al met al een erg goede dag voor de turnsters van HSV, wij kijken uit naar de volgende turncompetitie. Dan zal er in combinatie met de eerste wedstrijd om de medailles gestreden gaan worden.

 

 

< terug