Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Turnweekend levert 3 startbewijzen voor de Zuid-Hollandse Kampioenschappen op!

Geplaatst door PR

Afgelopen zaterdag en zondag turnden de vierde-divisie turnsters van HSV in Hellevoetsluis in de hoop een plek te bemachtigen voor de Zuid-Hollandse Kampioenschappen later dit jaar in mei.

Als eerste startten Donna Louarde en Djenti Verbrugge. Donna turnt een fors aantal uren minder dan de andere dames, maar wist met prima startwaardes voor de dag te komen. Zij turnde zelfs voor het eerst succesvol arabier salto op vloer en kip op brug. Helaas deed een val van balk haar net tekort komen voor plaatsing.Djenti Verbrugge startte de wedstrijd wat voorzichtig op balk, maar wist erop te bleven. Ook Djenti turnde voor het eerst een arabier salto op vloer. Op sprong heeft de wedstrijdleiding echter besloten de vooraf gecommuniceerde regels te negeren en besloot daarom op de wedstrijd zelf dat er niet met minitramp gesprongen mocht worden. Djenti heeft al enige tijd last van een blessure plank springen is gewoon te zwaar voor haar knie. De wedstrijdleiding gaf de keus een 0 of met plank springen, waardoor we toch helaas voor dat laatste hebben gekozen. Bij de eerste sprong ging het namelijk mis in de plank en Djenti had teveel pijn om daarna door te kunnen gaan. Stoer als ze was wilde ze toch haar wedstrijd vervolgen en heeft zij haar brugoefening geturnd zonder afsprong. Plaatsing was door dit puntenverlies helaas niet meer mogelijk. En een klachtbrief is inmiddels verzonden naar het district. Helaas kunnen we daarmee de blessure van Djenti niet wegnemen, maar laten we hopen dat dit niet nog eens gebeurd

In de ronde erna turnde in baan 1 Zoë Luijcxz en in baan 2 Tess Voskamp en Jessie Pieper. Zoë begon op vloer met een prachtige oefening. Bij sprong turnde zij zoals we van haar gewend zijn ook sterk. Bij brug had ze iets teveel vaart, waardoor ze het toestel bijna moest verlaten. Gelukkig kon ze dit goed oplossen en heeft ze haar oefening goed uitgeturnd. Als laatste naar de balk. Voor het eerst turnde Zoe de radslag en helaas lukte deze nog niet. De rest van de oefening was wel super. Uiteindelijk eindigde zoe op een mooie 11e plaats in een deelnemersveld van 34 turnsters.

Jessie turnde een goede meerkamp, met voor het eerst streksalto met halve schroef voorover in haar vloerprogramma. Op sprong sprong ze iets minder dan wij van haar gewend zijn, maar ze wist een plaats veilig te stellen voor de Zuid-Hollandse Kampioenschappen. Tess begon stabiel op balk,maar moest dit toestel toch helaas eenmaal verlaten. Op vloer turnde zij sinds lange tijd weer arabier flikflak hurksalto en ook de arabier streksalto was weer terug in haar programma. De jury was net zo onder de indruk als wij en gaf niemand meer punten dan haar. Ook Tess plaatste zich voor de Zuid-Hollandse Kampioenschappen.
In de laatste ronde van zaterdag turnden Demi Woerts en Anouk Slootmans. Demi komt als eerste jaar senior vooral nog wat zelfvertrouwen en routine te kort en liet erg veel punten op balk liggen. Hier werden twee elementen afgewaardeerd waardoor ze in plaats van van tien punten, maar van zes punten uitging en daarnaast kostte het een punt in de uitgangswaarde en een val die een punt kost. Plaatsing was hierdoor niet meer mogelijk, toch heeft Demi verder een prima wedstrijd geturnd. Anouk turnde een prima meerkamp maar mist nog wat eisen om echt in de top mee te kunnen draaien. Op sprong turnde zij voor het eerst en succesvol een Yamasita. Met maar tweetiende tekort voor plaatsing was Anouk er erg dichtbij.

Op zondag turnden Renate de Vries en Laura Wagemans hun wedstrijd. Beide dames begonnen met 2 vallen zwak op balk. Allebei konden zij niet blijven staan met hun pirouette en hun acrobatische elementen hoepeltje achterover en handstanddoorrol. Op vloer turnde Renate vandaag voor het eerst een streksalto achterover en ook haar andere acrobatische serie was huizenhoog. Laura turnde mooie wijde en hoge sprongen en ook haar acrobatiek was prima in orde. Met een mooie houding in haar choreografie beloonde de jury haar met het hoogste vloercijfer. Ook op sprong ging het naar behoren met de dames en de brugoefening was bij beide super. Hoewel de dames vandaag gelijkwaardig aan elkaar waren, gaat Laura gelukkig nipt door naar de Zuid-Hollandse Kampioenschappen, maar moet Renate ze net aan haar voorbij laten gaan. Het verschil zat hem vandaag in de lenigheid die Renate helaas van nature niet heeft meegekregen.

Al met al een mooi turnweekend voor HSV1946, waarop iedereen tevreden terug mag kijken!

< terug