Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Podiumplaatsen voor HSV1946 op eerste Turncompetitie

Geplaatst door Evelien van Leeuwen

Zaterdag 13 december 2014 was de eerste turncompetitie van het seizoen in Naaldwijk. Met wel zes podiumplaatsen in alle vier de categorieën waarin we uitkwamen een zeer geslaagde eerste turnwedstrijd van het seizoen voor HSV1946.

In de eerste ronde was het de beurt aan juniore Iris Zweistra. Zij turnde een stabiele meerkamp met een nieuwe vloeroefening en twee zeer goede sprongen met het hoogste cijfer in haar categorie. In het klassement eindigde zij keurig op de 2e plaats.

Daarna mochten de pupillen 1 aan de slag. Zij turnen dit jaar voor het eerste en vloeroefening op muziek en vonden dit allemaal erg spannend. Rowan Kikkert turnde een super brug oefening en bleef ook weer met de radslag op de balk staan. Super knap. Helaas miste zij een sprong, waardoor zij 19e werd vandaag. Lois Gaspers turnde een stabiele meerkamp met een hele nette vloeroefening. Helaas een foutje op brug en zij mist nog wat moeilijkheid op balk. Lois eindigde keurig op een 15e plaats. Jenn Kamphorst liet vandaag zien dat zij meer kan dan ze denkt. Zelfs ophurken op de brug lukte en ook zij straalde op de vloer. Een 14e plaats voor haar. Emma van Wezel turnde drie goede toestellen. Helaas op de balk nog wat onzeker en ook zij mist nog wat moeilijkheid op balk. Mede dankzij een super brugoefening eindigde zij op de 5e plaats en mocht zij het bronzen diploma in ontvangst nemen. Rachel Roks turnde twee keurige sprongen met verreweg het hoogste cijfer van haar categorie. Helaas een foutje op brug en balk maar dankzij een mooie vloer en het hoogste cijfer op sprong mocht zij het diploma voor de 1e plaats mee naar huis nemen.

In deze ronde turnden in de andere baan de vier jeugd dames hun wedstrijd. Jiska Feitsma, Iris Huis en Leanne Stolze turnden op het eerste toestel vloer alle drie precies dezelfde score. Dit was ook meteen het derde cijfer in de grote deelnemersgroep. Fleur Zweistra was de vierde turnster. Geen hoge klasseringen op een bepaald toestel maar een prima meerkamp. Jiska wist naast het mooie vloercijfer ook het hoogste punt op brug binnen te halen en deed dit eveneens op de meerkamp. Zij klom op het hoogste schavot met naast zich Iris Huis met een bronzen diploma. Leanne werd uiteindelijk 10e en Fleur 14e.

In ronde 3 mocht pupil 2 Yaëlla Dukers de wedstrijd voor HSV afsluiten. Helaas kon Zoë Luijcxz wegens een blessure niet deelnemen, maar kwam haar teamgenootje aanmoedigen vanaf de zijlijn.
En er was heel wat aan te moedigen. Met eerste plaatsen op sprong en brug en een tweede plaats op vloer mocht ook Yaëlla tijdens de prijsuitreiking op de hoogste trede van het podium klimmen.

In maart turnen deze meiden, en hopelijk Zoë ook, hun tweede wedstrijd. Over deze twee wedstrijden wordt een eindklassement berekend en over dit eindklassement zullen de medailles verdeeld worden. HSV1946 staat er na deze wedstrijd goed voor en zal hard doortrainen om deze posities vast te houden of daar waar mogelijk proberen te verbeteren.

< terug