Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Onderlinge Wedstrijden HSV 1946

Geplaatst door HSV1946

Op zaterdag 22 december 2013 werden bij HSV 1946 de jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden gehouden. Hierbij strijden alle kinderen van HSV voor een mooie medaille en de beste in iedere categorie wint de wisselbeker.

De eerste ronde was het de beurt aan de meisjes en jongens van het recreatie turnen. Er deden bijna dertig kinderen mee en zij gingen allemaal met een mooie zilveren of bronzen medaille naar huis. De wisselbeker ging dit jaar naar de 11 jarige Alana le Feber.

In de tweede ronde kwam de turnselectie aan bod. De jongste meisjes van 6 t/m 9 jaar streden tegen elkaar in de verplichte oefenstof. Hier turnen veel meisjes die dit jaar pas voor het eerst wedstrijden doen. Voor hen was dit dan ook een mooi oefen wedstrijdje. Emma van Wezel en Madé Verbrugge maakten het heel spannend door allebei goud te winnen, maar de wisselbeker ging hier uiteindelijk naar Madé die 0,3 hoger scoorde.

De meiden van 11 jaar en ouder turnen in de keuzeoefenstof. Dit betekent dat zij hun oefeningen zelf mogen samenstellen aan de hand van een aantal eisen. Routinier Jessie Pieper won hier uiteindelijk de wisselbeker, mede door een sterke balkoefening.

Hierna was het de beurt aan de meiden van de dans. Zij strijden niet om een wisselbeker, maar proberen met een zo mooi mogelijke dans goud, zilver of brons te behalen. Uiteindelijk behaalde iedereen bij hen een medaille, waarvan zelfs 9 meisjes een gouden medaille kregen omgehangen.

In de middagwedstrijden waren de springgroepen van HSV 1946 aan de beurt. Bij het springen recreatie werden er zelfs al aardig wat salto's gesprongen en ging de wisselbeker naar Yori Sweeris. Bij de jongste leden van de springselectie ging de wisselbeker naar Yaella Dukers. Bij de airtumbling recreatie mocht Yaella nog een wisselbeker in ontvangst nemen, door een voorsprong van maar liefst twee punten op de nummer twee.

In de laatste ronde kwamen de springselectie leden van 13 jaar en ouder in actie. Deze strijd was erg spannend. De nummers 1 t/m 5 zaten allemaal binnen 1,0 punten verschil. De wisselbeker ging naar Jessie Pieper. Ook de airtumblingselectie kwam in deze ronde aan de beurt. Zij zijn in november nog 3e geworden op het Nederlands Kampioenschap en ook hier was het dus een spannende strijd. De wisselbeker ging hier naar Kiki Gibcus.

Een geslaagd einde van het jaar 2013 en ondertussen heeft iedereen van de welverdiende kerstvakantie genoten. Op naar een knallend 2014!

< terug