Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Onderlinge Wedstrijden en Heel HSV bakt

Geplaatst door HSV 1946

Zaterdag 13 februari 2016 was het dan zover. Onze jaarlijkse onderlinge wedstrijden en.......... heel HSV bakt!

Uiterlijk half 9 moesten alle taarten bij de zaal zijn. En wat een mooie taarten stonden daar te schitteren op de tafel in onze tent.

Alle deelnemers hadden goed hun best gedaan. Dat vond ook onze keurder Paul Schalke van Bakkerij Schalke uit Naaldwijk. Hij beoordeelde de taarten op uiterlijk, structuur en smaak. Ook hadden we een testpannel bestaande uit drie personen. Zij beoordeelde alleen op smaak. En wat hadden ze het moeilijk, want alle taarten waren lekker en leuk en mooi en...... Gelukkig hadden ze nog even de tijd om tot een winnaar te komen, want om 9 uur gingen we eerst starten met de Onderlinge Wedstrijden.

In ronde 1 turnde de jongens en meisjes recreatie turnen I en de meisjes selectie I. En wat deden ze het allemaal goed zeg. Voor sommige kinderen was dit zelfs hun allereerste wedstrijd. En wat moesten deze kinderen dan allemaal doen? Ze deden o.a. een koprol op de lange mat. Ze moesten o.a. op tenen lopen op de balk, een onder sprong aan de lage ligger van de brug en handstand platvallen bij de sprong.

Alle kinderen gingen met een diploma en een medaille naar huis, maar er kon er maar een de beste zijn. En dit was bij recreatie turnen I: Chimene Hughs en bij selectie turnen I: Lieke Noordam. Beide dames kregen een mooie wisselbeker.

In ronde 2 waren de meiden van recreatie turnen II aan de beurt en selectie turnen II. Ook zij hebben hele mooie oefeningen laten zien op de brug, balk, mat en sprong. Alle kinderen werden beloond met een diploma en medaille. Maar ook hier kon er maar een de beste zijn en dit was bij recreatie turnen II: Hadiyah Henriquez en bij selectie turnen II: Rachel Roks. Ook zij gingen met een wisselbeker naar huis.

Na al dit geturn was het de beurt aan de dames van de dans. Zij konden zich even opwarmen op een swingend nummertje. Daarna gingen ze in groepjes van twee of drie hun dans laten zien. Onder een kritisch oog van de jury kon er uiteindelijk een winnaar bekend worden gemaakt. En dit jaar was dit: Leanne Stolze. Zij won de wisselbeker. De andere meiden kregen natuurlijk ook een diploma en medaille.

Toen was het de beurt aan de kleuters. Normaal hebben zij deze wedstrijd op de les, maar dit jaar deden ze voor het eerst mee bij de "grotere" kinderen. En wat kunnen deze kleuters al goed gymmen zeg. En nog belangrijker, wat beleven ze veel plezier aan het gymmen. Natuurlijk werden ook deze kanjers beloond met een diploma en medaille.

Ronde 3 was voor de springers van HSV. Recreatie springen en recreatie airtumbling. Airtumbling zegt al voldoende. De meiden lieten hier 3 series zien met hun aller mooiste sprongen. De jongens en meisjes recreatie springen deden de toestellen Minitramp en Kast minitramp lengte en breedte. Wow, wat een toppers zijn dit al zeg, want ook hier deden een paar mannen voor de allereerste keer mee. Ook hier verdiende iedereen een diploma en een medaille. Roos de Vries was de beste bij het springen en Britt van Nieuwkerk was de beste bij de airtumbling. Zij namen dus de wisselbeker in ontvangst.

Na ronde 3 konden we onze winnaar bekend maken van Heel HSV bakt. En de wisselbeker van deze 1e editie ging naar Jitse Meas. De jury was het unaniem met elkaar eens dat zij de mooiste en lekkerst taart had.

Ook werden de Nederlandse Kampioenen Pegasus door het bestuur in het zonnetje gezet. De meiden van HSV en Star kregen een superleuk aandenken. Een mooie armband. Deze kunnen ze zelfs nog dragen als ze 80 zijn!

Alvorens we verder gingen met ronde 4 werd ook nog Marjolein Strikkers van Vitea Fit naar voren geroepen. Zij kreeg haar bord overhandigt die in de zaal komt te hangen. Marjolein sponsort HSV met een bord en zij is ook sponsor van onze I did it shirts.

In ronde 4 en tevens de laatste ronde waren de selectie springers aan de beurt en de airtumbling selectie. En wat deden zij het allemaal goed zeg. Dubbel salto's, tsukahara's, salto's anderhalve draai en nog veel meer lieten deze kanjers zien op de minitramp en Pegasus. Maar ook op de airtumbling sprongen ze series die naar voren gingen en dan ineens weer naar achteren. En wat hadden de juryleden het zwaar, want ze verdiende allemaal wel die wisselbeker. Maar er waren er maar drie die met medaille, diploma en wisselbeker naar huis gingen. En dat was bij springen I: Yaella Dukers. Bij springen II: Britt van Nieuwkerk en bij de airtumbling was dit Kiki Gibcus.

In deze laatste ronde sprongen er ook jongens en meiden van Star mee, want naast de OW deden onze jongens en meiden ook nog een 2 kamp met deze vereniging. En ook daar werden 2 wisselbekers uitgereikt. Een bij de jongere jongens en meiden. Deze was gewonnen door Yaella Dukers en een bij de oudere jongens en meiden en die was gewonnen door Tara Hofland van Star.

Wat was het een fantastische wedstrijd en wat was het eten weer lekker. Tosti's, broodjes, soep met ballen en noem maar op werd wederom verzorgd door Ferry Rocks en Carla van Meggelen van Slagerij Groeneveld uit Schiedam.

Foto's van deze wedstrijd kun je vinden bij: Leuke info en dan Foto's.

< terug