Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Onderlinge Wedstrijden 2017

Geplaatst door HSV 1946

Zaterdag 11 februari was het dan weer zover. Onze jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden. Om half 9 moesten de jongste deelnemers aanwezig zijn om, om 9 uur te kunnen beginnen met de wedstrijden.

In ronde 1 turnde de meisjes recreatie turnen I, recreatie tunen II en meisjes selectie I. Wat deden de meiden het allemaal goed zeg. Voor sommige was dit zelfs hun allereerste wedstrijd en dat was best een beetje spannend. Maar van spanning was niks te merken hoor, want de koprollen op de lange mat werden super uitgevoerd. En ook de buikdraaien op de brug gingen goed. Aan het einde van de wedstrijd kregen alle kinderen een diploma en een medaille, maar er kon er maar een de beste zijn. En dit was bij recreatie turnen I: Floor de Geus, bij recreatie turnen II: Benthe van Rijn en bij selectie turnen I: Diede Groeneveld. Alle drie de dames kregen een mooie wisselbeker.

In ronde 2 waren de meiden van recreatie turnen III aan de beurt en selectie turnen II. Ook deze dames waren wat zenuwachtig, ondanks dat ze al wat vaker een wedstrijd hebben gehad. Maar ook hier ging het fantastisch. Ze hebben hele mooie oefeningen laten zien op de brug, balk, mat en sprong. Iedereen kreeg weer een diploma en een medaille. Maar ook hier kon er maar een de beste zijn en dit was bij recreatie turnen III: Zoë Stroober en bij selectie turnen II: Isa van der Knijff. Ook zij gingen met een wisselbeker naar huis.

In ronde 3 waren de mannen van het freerunnen aan de beurt. Voor deze mannen was dit hun allereerste wedstrijd in het freerunnen, maar daar was niks van de merken. Wat gingen ze snel over alle toestellen heen en onder alle toestellen door. En wat een uithoudingsvermogen hebben deze mannen, want o.a. over het hoge wandrek heen en een koprol over een hoog blok maken en dan nog het verdere parcours afmaken vraagt om goede concentratie, snelheid en uithoudingsvermogen. Ook deze mannen werden beloond met een diploma en medaille. Maar ook hier kon er maar een de snelste zijn en dat was dit jaar Renzo van der Ende.

Na al het geturn en freerunnen stond ronde 4 in het teken van de dames van dans I en II. Beide groepen lieten een super openingsdans zien en zo kon de jury vast kennis maken met deze swingende dames. Daarna gingen ze in groepjes van een, twee of drie hun eigen gemaakte dans laten zien. En wat was dat super om te zien zeg. En wat een hoop verschillende pasjes kregen we te zien. De jury had het erg moeilijk, maar uiteindelijk konden de winnaars bekend worden gemaakt. Voor dans I was dit Iris van Dam en voor Dans II was dit Robin Theunissen. Zij wonnen de wisselbeker. De andere meiden kregen natuurlijk ook een diploma en medaille.

Ronde 5 was voor de springers en springsters. Recreatie springen en recreatie airtumbling. De jongens en meisjes recreatie springen deden mee met de toestellen Minitramp, Kast minitramp lengte en breedte en Plankoline. En wat deden ze dit goed zeg, want ook hier deden een paar mannen voor de allereerste keer mee. Recreatie Airtumbling zegt al voldoende. De meiden lieten hier 3 series zien met hun aller mooiste sprongen, zoals salto voorover, salto achter over of een mooie combinatie van dit alles. Ook in deze ronde verdiende iedereen een diploma en een medaille. Daan de Geus was de beste bij het springen en Britt van Nieuwkerk was de beste bij de airtumbling. Zij namen de wisselbeker in ontvangst.

Ronde 6 was alweer de laatste ronde en hier waren de springers van selectie I en II en de airtumbling selectie aan de beurt. En wat is dat toch altijd mooi om te zien. De springers lieten mooie dubbel salto's, tsukahara's, salto's anderhalve draai en nog veel meer zien op de minitramp en Pegasus. Ook op de airtumbling sprongen ze series die heel mooi en beheerst gingen. Voor de juryleden een zware ronde om te jureren, want eigenlijk verdiende ze allemaal wel die wisselbeker. Maar dit jaar ging Jenn Kamphorst bij springen selectie I met een medaille, diploma en wisselbeker naar huis. Bij springen selectie II was dit Britt van Nieuwkerk en bij airtumbling selectie zijn het er dit jaar twee die een wisselbeker mee naar huis mogen nemen, namelijk Britt van den Berg en Yaëlla Dukers.

Het was een lange dag, maar wel weer een fantastische wedstrijd. Het bestuur van HSV wilt dan ook alle juryleden bedanken, de dames van de teltafel, de dames van de catering, de toestelploeg, de ladyspeaker, de organisatie, de ehbo, de leiding, de assistenten, slagerij Groeneveld, de deelnemers en het publiek. Graag tot volgend jaar.

< terug