Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Medailles voor turnsters HSV tijdens tweekamp HSV-GVL

Geplaatst door Evelien van Leeuwen

Zaterdag 29 juni 2013 werd de laatste wedstrijd van het seizoen geturnd, een tweekamp tegen GVL Lomardijen. Het was een leuke, gezellige en vooral vlotte wedstrijd waar een hoop nieuwe elementen uitgeprobeerd werden .

De verplichte oefenstof bestond voor een groot deel uit turnsters die normaal gesproken nog te jong zijn om aan wedstrijden deel te nemen. Deze dames hebben dan ook heel hard geoefend om de oefeningen van volgend seizoen al onder de knie te krijgen. Dit ging vaak zelfs zo goed dat er verschillende medailles mee naar huis werden genomen. In de meerkamp ging het goud naar Rachel Roks, het zilver naar Djenti Verbrugge en brons was er voor Yaëlla Dukers en Ilse Wagemans. Op sprong mocht Yaëlla Dukers na een geweldige streksalto het goud ophalen, zilver was er voor Rachel Roks en het brons ging naar Madé Verbrugge. Op brug wist Ilse Wagemans met een vloeiende oefening het goud te behalen, het zilver ging na een huizenhoge salto afsprong naar Djenti Verbrugge en Fleur Zweistra kreeg het brons omgehangen. Balk werd eveneens gewonnen door Ilse Wagemans, zilver was er voor Evi van de Wel en Loïs Gaspers behaalde brons. In de toestelfinale vloer ging het goud naar de vereniging uit Lombardijen, zilver was er voor Rachel Roks en brons voor Rowan Kikkert.

De keuze dames turnden tegelijk hun wedstrijd en waren onder de indruk van de tegenpartij. Toch bleken zij zich prima te kunnen mengen in dit turngeweld.Zo ging het brons in de meerkamp naar Laura Wagemans en Anouk Slootmans. Op sprong en balk was het hele podium voor GVL, maar op brug wist Laura Wagemans het brons weg te kapen en op vloer deed Tess Voskamp hetzelfde. Desalniettemin hebben de keuze turnsters erg goed geturnd. Zo wist iedereen op de balk te blijven en vlogen de nieuwe series op vloer ons om de oren. 

De turnselectie van HSV heeft weer een prima seizoen gedraaid en kan nu gaan genieten van een welverdiende vakantie.

< terug