Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Medailles en top tien klasseringen voor turnsters HSV

Geplaatst door Evelien van Leeuwen

In Den Hoorn werden er door verschillende turnsters van HSV afgelopen zaterdag om medailles gestreden. De wedstrijd van zaterdag uit Den Hoorn werd bij de eerder, in december geturnde, wedstrijd opgeteld en daarover werden de medailles verdeeld.

Isa van der Knijff turnde in een zware poule en wist dat medaille kanse nihil waren. Toch wist zij met een verbetering van maar liefst zes punten ten opzichte van de vorige wedstrijd op een keurige vierde plaats te eindigen. Ook in het eindklassement werd zij vierde.
Iris Zweistra turnde niet helemaal de wedstrijd van haar leven, maar wist de jury toch te imponeren en werd zaterdag derde. In het totaalklassement eindigde ook Iris op die zure vierde plek net na het podium.
Zoë Luycx begon wat gespannen aan haar wedstrijd, maar turnde uiteindelijk een keurige meerkamp met een zeer sterke vloeroefening en verdiende daarmee een mooie bronzen medaille in het eindklassement.
Mirthe van der Sar en Anneloes Brobbel turnden tegen elkaar. Mirthe stond vorige wedstrijd op het podium en wist zaterdag zelfs nog een plek omhoog te schuiven. In het totaal klassement mocht zij voor haar derde plaats een bronzen medaille in ontvangst nemen.
Anneloes turnde op brug en balk wat onzeker, maar maakte dit goed op vloer en sprong. Zij eindigde op een keurige vijfde na twee wedstrijden.
Yaëlla Dukers en Ilse Wagemans turnden ook tegen elkaar. Zij zitten in een zware poule, maar turnden beiden een erg goede wedstrijd. Alles wat zij zich hadden voorgenomen lukte. Zij eindigden respectievelijk in Den Hoorn op een 7e en 8e plaats en in het totaal klassement op een 6e en 8e plaats.
Als laatste turnden Demi Woerts en Anouk Slootmans hun wedstrijd in dezelfde categorie. Demi turnt voor het eerste jaar in de oudste categorie, de senioren, terwijl dit voor Anouk al het derde seizoen is. De routine en het zelfvertrouwen die Anouk inmiddels heeft opgebouwd ontbreken nog wat bij Demi, maar dit zal de komende jaren zeker goed gaan komen. Demi eindigde als 12e zaterdag en in totaal als 10e. Anouk liet alleen een wat mindere balk een goede vierkamp verpesten, maar wist zich hiermee toch naar de derde plek op het podium te turnen. In totaal mocht zij zelfs het zilver in ontvangst nemen.

 

In het fotoalbum staan meer podiafoto's

< terug