Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Junioren Nederlands Kampioen

Geplaatst door HSV 1946

Tijdens het Nederlandse Kampioenschap in Rotterdam op zaterdag 10 december jl. , behaalde het junioren A team van HSV1946 de nationale titel op het onderdeel pegasus. Nadat zij vorig jaar als jongste team voor het eerst deze titel wisten te behalen, herhaalden zij deze prestatie dit jaar. Hiernaast behaalde zij op hun favoriete onderdeel, minitramp, de tweede plaats. Ook het jeugd- , B junioren- en seniorenteam plaatsten zich eerder dit jaar voor deze spannende NK finale.
Het jeugdteam (bestaande uit: Elise Biemond, Demi van der Zee, Merel Hoffmann, Celina Nederpel, Chenna Opmeer, Emma van Wezel, Jenn Kamphorst, Roos de Vries en Floortje Slagboom) mocht op beiden toestellen in actie komen. Zij wisten zich goed staande te houden in een grote categorie en behaalden de vijfde en zesde plaats.
Het junioren B team, (bestaande uit Tara Hansma, Ronan de Korte, Sanne de Haas, Benthe Elzinga, Iris Lagraauw, Zoe van der Hoeven, Max de Bakker, Zoe Luycx en Rowan Kikkert) presteerde naar kunnen. Zij eindigden op de zesde plaats op tafel en eindigde op pegaus net naast het podium met een vierde plaats. Met vier nieuwe gezichten binnen het team, was de plaatsing voor het NK al een prestatie.
Het ervaren seniorenteam kwam tijdens dit NK met slechts zes turnsters aan de start. Demi Woerts, Kiki Gibcus, Danique Dukers, Iris Zweistra, Isa van der Knijff en Jo-Ann Groenewegen moesten de eer proberen hoog te houden. Dit team kwam uit op het onderdeel minitramp. Het gewilde podium werd net gemist. Zij eindigden als vijfde met minder dan een punt afstand van het podium.
De organisatie van het NK groepsspringen was dit keer in handen van HSV1946. Dankzij alle sponsoren hebben we dit evenement mogelijk kunnen maken in Rotterdam. Slagerij Groeneveld, Turnbalk.nl, Mandrex Holesaw, Holland Express Partners, Slagboom Vlaardingen, djopmijnfeestje.nl, gemeente Rotterdam en alle vrijwilligers, bedankt!
Nu gaat iedereen genieten van een welverdiende pauze van alle wedstrijden. Ondertussen wordt er hard getraind om het komende halfjaar sprongen op individueel niveau te verbeteren, zodat we wellicht ook nieuwe individuele Nederlands Kampioenen kunnen kronen in Ahoy in juni 2017.

< terug