Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Jong Talenten van HSV1946 behalen 3 top tien plaatsen

Geplaatst door PR

Veerle Kikkert, Zoe Vlaardingerbroek en Inci Sena Sepeti hebben afgelopen zondag 2 maart de tweede jong talenten wedstrijd geturnd. Alledrie eindigden zij in de top tien en dat is een hele prestatie.

We begonnen vandaag op de vloer en alle meiden wisten de oefening heel goed uit hun hoofd. Dat is al best knap als je pas zes of zeven jaar bent. Veerle mocht beginnen en zij turnde vandaag voor het eerst een mooie arabier. De rest van de oefening ging ook goed. Zoe turnde alle plusjes in haar oefening en ze voerde dat ook allemaal netjes uit. Daardoor had ze een heel mooi cijfer. Inci turnde vandaag de koprol achter over in één keer goed en ook de rest van de oefening lukte.

Een goed begin dus, op naar het tweede toestel, de sprong. Alle dames turnden hier een mooie handstand platval, maar Veerle turnde wel heel erg mooi met maar liefst 13,85 punten!

Het derde toestel was de brug. Hier is de buikdraai voor de dames nog steeds het struikelblok. In de training hebben alle dames laten zien dat ze hem al heel goed kunnen, maar soms gaan ze nog een beetje te hard. Vandaag hadden ze daar alledrie last van. Zoe kon hem gelukkig nog net tegenhouden, maar de andere meiden moesten het toestel helaas verlaten. Gelukkig hebben ze hem alledrie wel heel netjes afgemaakt.

Het laatste toestel was de balk en daar spelen de bibbers altijd een rol. Helaas voor Veerle was dit met de opsprong meteen het geval en moest zij het toestel verlaten. De rest van de oefening was prachtig. Zoe had hele mooie sprongen maar helaas ook wat last van de bibbers met een aantal grote wiebels. Bij Inci leek de wind te gaan liggen, want zij was hartstikke zeker op de balk en turnde haar oefening mooi uit zonder te vallen of te wiebelen.

Een zeer geslaagde wedstrijd voor de dames, met voor Inci een mooie 9e plaats. Zoe werd 7e en Veerle eindigde als 6e.

< terug