Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Isa van der Knijff strandt tijdens plaatsingswedstrijd

Geplaatst door Evelien van Leeuwen

Zaterdagavond om 5 uur begon Isa van der Knijff vol goede moed aan haar warming-up in de "Turnace Hall of Gymnastics" in Amsterdam. Tijdens deze wedstrijd plaatste de beste 20 zich voor de Zuid-Hollandse Kampioenschappen en de beste 8 ook nog eens voor de halve finale van het NK.

Isa begon op het onderdeel brug. Helaas een val, maar verder turnde zij een optimale oefening. Op het scorebord bleek later helaas dat zij 5 punten aftrek heeft gekregen. Als trainster kijk je hiervan op, maar je kunt er niet tegen in gaan. Het bleek niet alle de roze bril van de trainster naar de turnster, maar ook trainers van andere clubs lieten weten dat ze de jurering erg streng vonden op haar oefening. Even teleurgesteld, maar op naar het volgende toestel. Op de balk liet Isa zien dat zij gegroeid is. Bepaalde elementen of combinaties moeten gemaakt worden om aan eisen te kunnen voldoen. Mis je een eis kun je een goede waardering wel vergeten. Isa miste haar eerste combinatie, maar wist later een nieuwe combinatie te turnen waardoor zij toch de punten van de twee eisen binnen wist te halen. Een mooie 8e plek op balk in dit grote deelnemersveld heeft ze hier mooi binnen weten te halen. Vervolgens naar vloer, inturnen liep niet helemaal naar wens en wachtend op haar beurt besefte Isa dat ze een element de verkeerde kant op draaide. Tijdens de oefening stond ze vervolgens alles en hoewel het cijfer ook hier wat tegen viel, heeft ze ook hier laten zien dat ze mentaal echt gegroeid is als turnster. Niet bij de pakken neer zitten als het inturnen niet lukt, maar vol goede moed doorgaan! Op sprong liet Isa een nieuwe sprong zien en hiermee wist ze haar wedstrijd zeer positief af te sluiten. Voor het eerst een cijfer boven de 11 op sprong op zo'n grote wedstrijd.
Helaas bleek tijdens de prijsuitreiking dat Isa niet door is gestroomd naar beide finales. Of het aan Isa haar turnen of de jury lag valt te betwijfelen. Helaas niets aan te doen, landelijk en provinciaal houdt het wedstrijdseizoen hier voor Isa op, maar volgende week staat alweer de rayonwedstrijd op het programma. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

< terug