Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

HSV1946 springt zich naar het NK

Geplaatst door HSV 1946

Op zaterdag 14 november 2015 werd de halve finale van het NK groepsspringen gehouden in Rotterdam. Tijdens deze wedstrijd proberen ploegen vanuit heel Zuid-Nederland een plekje te bemachtigen voor het Nederlands Kampioenschap op 12 december.

In de ochtend mochten de jongste springsters van ons aan de bak in samenwerking met een aantal jonge meiden van de vereniging STAR uit Rotterdam. Dit team bestond uit: Veerle Kikkert, Emma van Wezel, Jenn Kamphorst, Zoe Luycx, Rachel Roks, Chenna Opmeer, Demi van der Zee, Sanne de Haas en Merel Hoffman. Zij sprongen tijdens deze spannende wedstrijd voor het eerst samen met elkaar. En wat deden deze jonge dametjes dat goed. Zij behaalde een mooie zevende en vijfde plaats. Helaas niet geplaatst voor het NK, maar wel een enorme ervaring rijker.

In de categorie junioren bestond ons team en STAR uit: Rowan Kikkert, Yaella Dukers, Britt van Nieuwkerk, Danique Dukers, Rachel den Haan, Luca Tetteroo, Mirjam Geenen, Tara Hansma en Fay Bax. In deze categorie is de concurrentie altijd moordend. Maar met een geweldige start wisten deze meiden zich overtuigend te plaatsen voor het NK met een vijfde en tweede plaats op de toestellen Minitramp en Pegasus.

De senioren vormden hun eigen ploeg bestaande uit: Iris Lagraauw, Iris Zweistra, Melanie Prins, Demi Woerts, Jo-Ann Groenewegen, Mirthe van der Sar, Joyce Brochard en Kiki Gibcus. De afgelopen paar seizoenen wist dit team zich iedere keer net niet te plaatsen. Vandaar ook dat de plaatsing op het NK voor het toestel Minitramp als een enorme verassing kwam. Ze waren gewoon 1e op dit onderdeel. De dames straalden allemaal en hun glimlach werd nog groter toen zij ook nog als toetje een ticket voor het NK op het onderdeel Pegasus behaalde.

De finale van het Nederlands Kampioenschap wordt gehouden op 12 december in Nijverdal, maar eerst zal ons team zich met het airtumblingteam op het podium proberen te springen tijdens het Nederlands Kampioenschap op dat onderdeel. Deze wedstrijd is op 28 november in Lisse.

De organisatie van deze wedstrijd was voor het eerst in de geschiedenis in handen van HSV1946 in samenwerking met het KNGU. Nog nooit eerder heeft HSV zo’n grote wedstrijd mogen organiseren. De gehele organisatie was in handen van Nathali Dukers. Onze dank gaat dan ook uit naar haar en alle vrijwilligers die deze dag hebben geholpen. Onze vrijwilligers deze dag waren: Anita Noordam, Mascha Luycx, Els Pille, Tessa de Geus, Mimi Janszen, Peggy Kikkert, Corine van Nieuwkerk, Danielle van Wezel, Rinie Beermann, Karin vd Berg, Kiki Gibcus, Demi Woerts, Isa vd Knijff, Mirthe vd Sar, Renate de Vries, Britt van Nieuwkerk, Danique Dukers, Yaella Dukers, Rowan Kikkert, Veerle Kikkert, Zoe Luycx, Rachel Roks, Dennis Dukers, Arend van Nieuwkerk, Quint Kikkert, Nigel Aalbregt, Melanie Wessels, Patrick van Wezel, Michel de Vries, Jo-Ann Groenewegen, Pascale Pille en Anouk Slootmans.

En ook onze dank aan onze sponsoren: Hello Fers, Holland Express Partners, Beeldreclame, John Spork Bouwprodukten BV, Gemeente Rotterdam, Slagerij Groeneveld, DJ Duukie, Phimex Douane Expediteuren BV.

Zonder jullie was dit NK groepsspringen nooit zo’n succes geworden.

De foto's van deze dag zijn gemaakt door JoFotografie van Jo-Ann Groenewegen. Klik op deze link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.948983965172113.1073741835.739027176167794&type=3 voor de foto's

< terug