Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

HSV turnsters turnen rayonwedstrijd in Maassluis

Geplaatst door Evelien van Leeuwen

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de tweede rayonwedstrijd van rayon Delfland. Voor de deelnemende turnsters was dit hun eerste wedstrijd van de twee.
Teven heeft HSV deze wedstrijd georganiseerd met GV Maassluis en vele vrijwilligers hebben zich deze dag en in de voorbereiding ingezet om de dag zo soepel te laten verlopen. Bedankt allen.

In ronde 1 was het de beurt aan Jitse Maes en Renate de Vries. Jitse turnt in de categorie instap D2 en dit betekent het allereerste jaar echte wedstrijden. Het was dus wel erg spannend. Jitse begon nog wat onzeker op de balk, maar wist wel knap de hele oefening uit haar hoofd. Op het tweede onderdeel, de vloer waren de zenuwen uit het lijf en liet Jitse een prima oefening zien. Ook sprong en brug ging goed en Jitse eindigde op een nette vijftiende plaats in een deelnemersveld van 27 turnsters.

Renate draait al wat langer mee en liet vooral op vloer en brug van zich spreken in haar deelnemersveld. Haar hele brugoefening lukte, ook het ophurken waar zij moeite mee heeft en dan ook de enige druk met zich mee brengt. Helaas weerhielden 2 vallen haar van het podium. Renate moest genoegen nemen met een keurige zesde plaats.

De volgende ronde turnden de juniore Isa van der Knijff en de senioren Mirthe van der Sar en Tess Voskamp. Voor Tess en Mirthe de eerste wedstrijd in dit nieuwe niveau. De overstap is zwaar want een hoop elementen uit de elemententabel mogen in dit niveau niet meer geturnd worden. Deze zijn te gemakkelijk. Dit betekent op vrijwel elk toestel de gemakkelijke elementen vervangen door moeilijkere elementen en daarnaast zijn de eisen waaraan de oefeningen moeten voldoen ook nog eens verzwaard. Toch turnden deze dames beiden een goede wedstrijd, maar waar zeker nog ruimte voor verbetering is. Een gedeelde vijfde plaats is dan ook een prima prestatie.

Isa turnt voor het tweede seizoen in haar niveau. Vorige week heeft ze helaas geen plaatsing af weten te dwingen voor de halve finale van het NK of de Zuid-Hollandse Kampioenschappen. Tijd voor revanche op deze rayonwedstrijd. Isa turnde deze wedstrijd een stuk netter en gecontroleerder dan die van vorige week. Alleen nam zij op brug en balk in totaal helaas wel drie vallen mee. Toch mocht zij op het podium komen, op een mooie derde plaats!

Als laatste mocht Jura Kempen in de derde ronde haar wedstrijd turnen. Zij turnt in de wedstrijdgroep van HSV1946 en had voor het allereerst een wedstrijd. Ze was dan ook erg zenuwachtig, maar daar was tijdens haar eerste toestel sprong, niets meer van te merken. Het onderdeel brug is moeilijk voor Jura, maar zij knokte zich hier prima doorheen. Helaas op de balk een stukje vergeten, waardoor die score wat tegenviel, maar op vloer maakte de debutante het goed door de oefening heel goed uit haar hoofd te turnen. Jura eindigde in de categorie pupil 1 D3 op de vijfde plaats.

< terug