Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

HSV sluit turnseizoen succesvol af in Rotterdam

Geplaatst door HSV1946

Om 7.00uur werd er al vertrokken vanuit Hoek van Holland om in Rotterdam om op tijd in Rotterdam te kunnen starten met de eerste wedstrijdronde. Allemaal meisjes die eigenlijk nog te jong zijn voor officiële wedstrijden mochten in deze vroegte hun kunsten vertonen. Zo ook drie meisjes uit 2007 van HSV. De dames deden het erg goed en zo nam Veerle Kikkert het goud mee naar huis, Inci Sena Septci het zilver en Zoë Vlaardingerbroek het brons.
In de tweede ronde liet, de pas drie maanden turnende, Jitse Maes gelijk zien dat turnen goed bij haar past. Haar eerste wedstrijd en gelijk uitkomend voor de turnselectie wist zij een bronzen medaille te verdienen met een 4e plaats. In een ander niveau turnden in deze ronde Madé Verbrugge zich naar een 5e plaats, Emma van Wezel naar een 6e plaats en Rowan Kikkert naar een 8e plaats. Zij verdienden hier allemaal een bronzen medaille mee. Knap van deze dametjes was dat zij in een paar weken tijd voor deze wedstrijd hele nieuwe oefeningen hebben geleerd en zelfs de vloeroefening op muziek goed uitvoerden. En zeker het vermelden waard is dat Rowan de hele oefening op de balk wist te blijven. Zelfs na een hoge handstand en de moeilijke radslag.
In de derde ronde turnde Zoë Luijcx, vooral zichzelf verbazend, de sterren van de hemel. Ook zij had nieuwe oefeningen en was hier best zenuwachtig door. Zij wist een zilveren medaille te behalen en zo zelfs een aantal meisjes achter zich te laten die de oefeningen al het hele seizoen turnen.
In de laatste ronde was het de beurt aan de keuze meiden. Al deze dames turnden een prima wedstrijd. Balk was voor de één een struikelblok, terwijl de anderen hier als coole kikkers het hoogste cijfer van het hele seizoen behaalden. De vloeroefeningen met voor iedereen een eigen muziekje en choreografie hierop, gecombineerd met mooie acrobatische series en gymnastische sprongen ging voor iedereen zonder vallen. Er was goud voor Mirthe van der Sar, Isa van der Knijff, Iris Lagraauw, zilver voor Iris Huis en brons voor Anouk Slootmans en Leanne Stolze. Ook was er in een sterk deelnemersveld voor de 5e plaats een bronzen medaille voor Djenti Verbrugge.

< terug