Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

HSV is weer twee Nederlandse Kampioenen rijker!

Geplaatst door HSV 1946

Het was weer zo ver. Het moment waar elke gymnast naar uit kijkt, namelijk het grote Gymnastic Fantastic in Ahoy. Het weekend waar alle takken van de turnsport samenkomt. Zo moesten onze springers zaterdag 25 juni 2016 individueel aan de bak. Er deden maar liefst 16 springers van HSV mee aan dit NK. Ze deden mee aan de onderdelen minitrampoline, minitramp pegasus, tumbling en airtumbling. In de ochtend waren Iris Zweistra, Yaëlla Dukers, Rowan Kikkert, Demi Woerts, Mirthe van de Sar, Kiki Gibcus, Britt van Nieuwkerk, Emma van Wezel, Guus Molenaar en Yori Sweeris aan de beurt. En wat hebben deze kanjers allemaal hun best gedaan. Zo behaalde Rowan een 3e plaats op de minitramp pegasus, Emma behaalde een 3e plaats op de tumbling. En onze enige 2 mannen op deze wedstrijd die hebben het helemaal top gedaan. Guus werd 2e op het onderdeel pegasus jeugd C en Yori werd 2e op de airtumbling junior A. En als klap op de vuurpijl werd Yori ook nog eens Nederlands Kampioen op het onderdeel pegasus. Bij de start van de middag wedstrijd moesten sommige jongens en meiden op voor hun 2e of 3e onderdeel en sommige mochten eindelijk starten met hun wedstrijd, zoals Roos de Vries, Jenn Kamphorst, Britt van de Berg en Iris Lagrauw. En ze zaten allemaal in de flow, want ook hier sprong iedereen super en werden er weinig fouten gemaakt. Zo werd Yaëlla 3e van Nederland op het onderdeel airtumbling. Super knap, want ze is nog een jeugdmeisje, maar deed op dit onderdeel mee als junior. Yori onze kanjer werd Nederlands Kampioen op het onderdeel minitramp en minitramp pegasus. Maar de grootste verrassing was toch wel Guus. Nog niet zo heel lang in de selectie en eigenlijk nog nooit eerder meegedaan aan deze wedstrijden op hoog niveau. En hij wordt gewoon Nederlands Kampioen op het onderdeel minitramp. Natuurlijk hebben onze andere toppers het ook super goed gedaan. Helaas vielen zij niet in de prijzen, maar ze zijn allemaal wel weer een ervaring rijker. Deze dag kon voor de springers, trainers en supporters niet meer stuk en ze gingen allemaal met een terecht trots gevoel naar huis om zo de volgende dag weer present te zijn voor de teamwedstrijden. Bij deze teamwedstrijd worden de cijfers

van de onderdelen Minitramp en Pegasus bij elkaar opgeteld. En kun je de Ahoycub winnen. Hier moesten onze springers dus laten zien wat ze kunnen in een team. En ook nu weer lieten de springers zien dat ze echt wel bij de beste van Nederland horen. Senioren B met Kiki Gibcus , Demi Woerts, Jo-Ann Groenewegen en Mirthe van de Sar werden 7e. Jeugd a met Rowan Kikkert en Emma van Wezel behaalde een 1e plek en wonnen de Ahoycub. Jeugd b met Jenn Kamphorst en Roos de Vries behaalde een 4e plaats. Een 3e plaats voor junior mix b met Zoë Vlaardingenbroek. Junior mix a met Yaëlla Dukers, Yori Sweeris, Owen Franke en Faye Bax werden 2e. Junior a met Danique Dukers, Britt van Nieuwkerk, Luca Tettero en Mirjam Geenen behaalde een 2e plaats.

Dit weekend was een groot succes voor HSV 1946. We hebben aangetoond weer bij de top van Nederland te zitten en daar te blijven.

< terug