Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

HSV 1946 springt mee in de top tijdens NK

Geplaatst door HSV1946

Zaterdag 14 december 2013 deden negen meisjes van HSV 1946 mee aan het NK individueel springen.

De jongste categorie acht t/m elf jaar was sterk bezet met vier meisjes van HSV 1946. Op de minitramp turnde de pas acht jarige Madé Verbrugge een super wedstrijd en zij behaalde een mooie 33e plaats. Iris Huis had helaas een klein foutje, maar eindigde nog op de 21e plaats. Britt van Nieuwkerk springt drie fantastische sprongen en zij behaalde daardoor de 6e plaats. Talent Yaella Dukers turnt een hele hoge moeilijkheid en had daardoor zelfs zicht op een podiumplek. Door een foutje in de tweede sprong eindigde zij op plaats 5 maar zij mag nog twee jaar in deze categorie blijven dus volgend jaar een nieuwe kans.

Op het onderdeel Pegasus behaalde Iris Huis een 29e plaats. Yaella Dukers turnde hier de eerste twee sprongen geweldig, maar viel helaas bij haar laatste sprong. Zij eindigde op plaats 12. Britt turnde een hele goede wedstrijd met moeilijke sprongen en werd zelfs 7e.

De junioren, van twaalf t/m veertien jaar, waren op deze wedstrijd vertegenwoordigd door Danique Dukers, Melanie Prins en Jessie Pieper. Voor Danique is dit haar eerste jaar bij de junioren en zij behaalde met twee superstrakke eerste sprongen een mooie 24e plaats op het onderdeel minitramp. Melanie Prins turnde een goede wedstrijd, met helaas een foutje tijdens de laatste sprong. Zij behaalde een 35e plaats. Jessie Pieper had ook uitzicht op het podium dit jaar. Zij wilde dan ook knallen tijdens deze wedstrijd, maar helaas pakte dit niet goed uit voor haar. Met twee vallen was haar kans op eremetaal verkeken. Zij werd nog heel knap zesde, maar had zelf natuurlijk ook gehoopt op meer. Op het onderdeel Pegasus werden Melanie Prins en Jessie Pieper respectievelijk 14e en 25e.

De meisjes ouder dan vijftien jaar turnen in de categorie senioren. Celine van Kampen turnde op het onderdeel minitramp een stabiele wedstrijd. Na een drukke tijd met weinig trainingsuren voor haar werd zij knap 19e. Demi Woerts turnde op de pegasus een goede wedstrijd met mooie sprongen. Zij mag als eerstejaars seniore dan ook zeer tevreden zijn met haar 16e plaats.

Al met al een geslaagde middag, met vier meisjes van HSV 1946 in de top 10 van Nederland!

< terug