Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Geslaagde Jong Talent wedstrijd voor HSV 1946

Geplaatst door HSV1946

Op zaterdag 8 december 2013 mochten de jongste dames van HSV 1946 hun allereerste wedstrijd turnen. Veerle Kikkert, Inci Sena Sepeti en Zoe Vlaardingerbroek zijn pas zes jaar en dan is een wedstrijd natuurlijk wel erg spannend. Gelukkig konden we de zenuwen tijdens de warming-up een beetje van ons af schudden.

Het eerste toestel was de brug. Veerle mocht als eerste en maakte een mooie oefening met een heel goed gelukte buikdraai. Zij scoorde 13,85 punten. Zoe mocht daarna en ook zij turnde haar oefening helemaal zoals hij moet met een mooie score van 13,95 punten. Inci mocht als laatste en bij haar lukte de borstwaartsom helemaal zelf. Doordat de buikdraai in de oefening nog niet gelukt is scoorde zj 12.65 punten.

Na een goed begin mochten we naar de balk. Die is toch wel erg dun op een wedstrijd, maar dat maakte Veerle niets uit, want zij bleef er de hele oefening op staan. Met een mooie kattensprong behaalde zij 11,40 punten. Zoe turnde mooi op de balk met een goede streksprong. Helaas viel ze er af met ¼ draai. IInci was nog een beetje onzeker maar kwam haar oefening wel door zonder er af te vallen. Beide dames scoorde 10.85 punten.

Als derde toestel was de vloer aan de beurt. Dit is best een lange oefening en daardoor moeilijk om te onthouden. Gelukkig mocht de oefening nog worden voorgelezen. Veerle wist het eerste deel al heel goed uit haar hoofd en maakte een mooie spagaat. Ze haalde 10,90 punten. Zoe turnde zelfs al een arabier kaats in haar oefening en zorgde daarmee voor maar liefst 11.95 punten. Inci oefent al weken hard op de koprol achterover en deze is op de wedstrijd gelukt! Ze behaalde 9,45 punten.

Als laatst mochten we naar de sprong. Alle dames sprongen hier een handstand platval en deze lukte bij iedereen goed. Veerle, Zoe en Inci behaalden respectievelijk 12,900, 12.325 en 12.0 punten.

Aan het einde van deze wedstrijd was er natuurlijk de prijsuitreiking. De dames moesten het opnemen tegen een heleboel steengoede meisjes, die soms wel twee keer zo vaak trainen als wij. Podiumplaatsen zaten er dan ook niet in, maar Zoe eindigde op de 9e plaats. Veerle zat daar net onder met een 10e plaats. Inci eindigde op de 11e plaats. De plaatsen vier t/m tien zaten allemaal binnen één punt, het was dus erg spannend!

< terug