Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Drukke start wedstrijdseizoen turnselectie HSV 1946

Geplaatst door HSV1946

Afgelopen zaterdag turnde een deel van de turnsters van de selectie en wedstrijdgroep van HSV hun eerste competitiewedstrijd.
In alle vroegte werd er afgereisd naar Naaldwijk, waar in sporthal "de Pijl", Zoë Luijckx, Iris Zweistra en Isa van der Knijff om 8.15u aan hun warming-up begonnen.
Zoë turnde een goede wedstrijd en liet vooral op sprong en brug van zich spreken. Met een 4e plaats eindigde zij net naast het podium. Ook Iris draaide een goede meerkamp, tijdens haar eerste wedstrijd als junior wist zij een mooie 5e plaats te behalen. Isa is dit seizoen ook voor het eerst junior en met moeilijke nieuwe onderdelen op drie toestellen wist zij haar programma zonder vallen door te komen. Zij werd deze wedstrijd 4e.
In de 2e ronde mochten Ilse Wagemans, Yaëlla Dukers, Mirthe van der Sar en Anneloes Brobbel hun kunsten vertonen. Ilse en Yaëlla turnen dit jaar voor het eerst in de landelijke oefenstof. Zij krijgen moeilijke oefeningen en concurrentie die vaak veel meer traint dan zij voorgeschoteld, maar toch lieten de dametjes zien dat ze echt thuishoren in dit niveau. Ilse had een dure, nooit voorkomende, fout op rek en werd daardoor 8e, zonder dit foutje had zij zeker mee kunnen doen in de top 5. Yaëlla turnde een goede wedstrijd en eindigde met haar 4e plaats net naast het podium.
In de andere baan turnden Mirthe van der Sar en Anneloes Brobbel. Anneloes turnde een goede wedstrijd en wist op balk zelfs het beste cijfer te noteren. Mirthe vocht zich, met name op balk, door de wedstrijd heen met een vooraf aan zichzelf gesteld doel: het podium. En zelfs met een val op zowel balk als vloer is dit haar toch gelukt! Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.
In de laatste ronde begonnen Demi Woerts en Anouk Slootmans hun wedstrijd op vloer. Beiden dames turnden vandaag voor het eerst een streksalto in hun oefening. Helaas was deze bij Anouk niet succesvol, maar die van Demi was huizenhoog! Ook op sprong liet Demi van zich spreken, door voor haar tweede sprong zelfs het hoogste cijfer van de wedstrijd te noteren. Demi wist in haar eerste wedstrijd als seniorturnster de balk nog niet de baas te blijven en moest hier twee keer vanaf. Dure punten, maar om dan alsnog in de top 10 te eindigen geeft wel aan dat ze prima meekomt. Anouk Slootmans heeft al wat meer ervaring als seniorturnster en turnde, zoals we van haar gewend zijn, erg netjes en verzorgd. Ondanks twee vallen wist zij toch bijna alle anderen te verslaan en mocht op het 2e tree van het podium klimmen tijdens de prijsuitreiking.

< terug