Agenda
Er staat niets op de agenda gepland.
Sponsors
Nieuws

Onderlinge wedstrijden

Geplaatst door HSV 1946

Wat was het weer een fantastische dag zaterdag 27 januari j.l. Alle kinderen die hebben meegedaan aan de Onderlinge Wedstrijden gingen met een diploma en medaille naar huis. Uiteraard kan er altijd maar een de beste zijn. Van turnen selectie I en II waren dit Hailey en Isa. Van turnen recreatie 6-7/8-9/10+ Mavie, Nena en Mila. Van springen recreatie I en II Evi en Femke en van teamgym selectie I en II waren dit Emma en Sophie.

We hebben ook een ontzettende leuke demo gehad van onze kleuters. Wat een toppers!

Uiteraard willen we heel veel mensen bedanken. We hopen dan ook dat we niemand vergeten zijn, anders alvast sorry. We beginnen met de organisatie van de OW: Demi, Danique, Daniëlle en Peggy. Teltafel: Els en Rinie. Juryleden: Elly, Evelien, Peggy, Astrid en Pascale. Catering: Jantien, Toril, Yvette, Mirthe en Melanie. Toestelploeg: Patrick, Egbert en Lutzen. Ladyspeaker: Tessa. Ehbo: Daniëlle. Hand- en spandiensten: Nathali. Assistenten: Yaella, Britt, Yori, Rachel en Leanne. Leiding: Nigel, Jessie, Pascale, Demi en Danique.

Super blij met onze sponsoren: De Hoekse Bezorgslager voor de verzorging van de lunch, Medaillehuis Domburg, DJ Duukie voor de muziek. En ontzettend lief van onze dames van de beweeglessen olv Els, de heerlijke HSV taart.

Ook alle bakouders super bedankt voor de lekkernijen. Het HSV potje is weer goed aangevuld.

Graag tot de volgende keer bij onze jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden!

Zeer succesvolle plaatsingswedstrijden NK groepsspringen

Geplaatst door HSV 1946

Afgelopen twee weken waren de plaatsingswedstrijden in samenwerking met Star Rijnmond. Er deden maar liefst 7 teams mee aan de onderdelen tafel minitramp, airtrack, Pegasus minitramp, minitramp en plank Pegasus. Het beloofde twee zeer spannende plaatsingswedstrijden te worden.

Op 4 november moesten de senioren teams in Heerenveen aan de slag. Dat waren de senioren dames op A niveau en de senioren dames op B niveau. Het A1 team heeft zich op alle onderdelen geplaatst. Het A2 team, met o.a. Demi Woerts, heeft zich geplaatst voor Pegasus plank en ons A3 team bestaande uit Yaëlla Dukers, Sophie van Beek, Mirthe van de Sar, Britt van Nieuwkerk, Luca Tettero, Mirjam Geene en Faye Bax heeft zich geplaatst voor het onderdeel Pegasus minitramp. Extra knap is dat dit team bestaat uit junior meisjes en nu uitkomt in de sterkere senioren competitie. Ook ons B team moest aan de bak. Dit team bestond uit Danique Dukers, Zoë van der Hoeven, Demi Woerts, Sonja van der zee, Tara Hansen, Yvonne en Jo-Ann Groenewegen. De B competitie is altijd erg sterk bezet en het is daarom belangrijk dat de springsters zeer netjes en strak werken. Zij hebben hun best gedaan, want ook zij hebben zich geplaatst en wel voor het onderdeel tafel minitramp.

Op 11 november waren onze junioren, mix team junioren en senioren heren aan de beurt in Nunspeet. Het 1e jaars junioren team bestond uit Lieke Noordam, Floortje Slagboom, Roos de Vries, Emma van Wezel, Demi van der Zee, Julia Wittenberg, Rowan Kikkert en Elise Biermond. Dit is een erg jong team, maar ook zij lieten zien zeer goed te kunnen springen. Dit werd wel duidelijk op de onderdelen minitramp en airtrack, want zij hebben zich voor deze 2 onderdelen geplaatst. In de middag moest het mix team junioren en het heren senioren team aan de bak. Helaas moest net voor de wedstrijd Jaimy Bal geblesseerd afhaken. Het mix team junioren deed voor het eerst mee aan een landelijke wedstrijd en het is ook hun gelukt om een finale plaats op het onderdeel Pegasus minitramp te behalen. Hierna waren de senioren mannen aan de beurt. Dit team bestond uit Mike de Jong, Yori Sweeris, Erik Jan Post, Scott Hoogenboom, Bjorn de Jong en Arnold Metselaar. Zij deden aan alle toestellen mee en ondanks wat kleine blessures, is het ook hun gelukt om zich voor alle toestellen te plaatsen voor het NK.

Het NK zal dit jaar op 9 december in Sittard worden gehouden. We hebben in combinatie met Star Rijnmond maar liefst 15 finale plekken weten te scoren. Hier zijn we ongelofelijk trots op. Deze wedstrijd zal vooral een drukke dag worden voor de train(st)ers Sonja van der Zee, Iwan Lieverse, Nigel Aalbregt, Pascalle Pille en Robin van Musscher, maar zij hebben er alle vertrouwen in dat het een mooi NK zal gaan worden.


Open Hoekse Individuele Springkampioenschappen 2017

Geplaatst door HSV 1946

Zaterdag 1 juli werd deze wedstrijd voor de 14e keer gehouden in de Sporthal van de Hoekstee. Er deden 9 verenigingen mee: Animo uit Hoogvliet, DOS uit Udenhout, Excelsior uit Rozenburg, FIT uit Amstelveen, KDO uit Hellevoetsluis, Sportuna uit Spijkenisse, Star en Thor uit Rotterdam en natuurlijk HSV uit Hoek van Holland.

Er waren 105 deelnemers ingeschreven op 270 onderdelen bestaande uit de Airtumbling, Minitramp, Kast plankoline, Kast minitramp, Pegasus plank en Pegasus minitramp. Dit jaar werd er voor het eerst gesprongen in 3 niveaus, nl. A, B en C niveau. Eén en ander om zo veel mogelijk springers mee te kunnen laten doen. Er lagen 5 toestelbanen en er werd gesprongen in 7 rondes. De wedstrijd werd om 08.55 uur geopend door de wedstrijdleider Henk Nieuwenhuis. De wedstrijd verliep prima. Er werd door alle deelnemers heel gedisciplineerd gesprongen. Hierdoor kon de jury goed jureren en lag alles goed op schema.

HSV viel dit jaar ook weer goed in de prijzen:

Airtumbling
Jeugd
Niv. C Goud: Lieke Noordam
Niv. A Goud: Rowan Kikkert
Junior
Niv. A Goud: Youri Sweeris

Minitramp
Jeugd
Niv. B. Zilver: Lieke Noordam
Niv. A Goud: Rowan Kikkert
Zilver: Emma van Wezel
Junior
Niv. A Goud: Yaëlla Dukers
Senior
Niv. B Goud: Max de Bakker

Pergasus MT
Jeugd
Niv. A Goud: Emma van Wezel
Junior
Niv. A Goud: Yaëlla Dukers
Senior
Niv. B Goud: Kiki Gibcus

De andere dames/heren van HSV hebben natuurlijk ook goed gesprongen, maar vielen buiten de prijzen.

HSV mag weer terugzien op een zeer geslaagde wedstrijd en zonder de medewerking van onze vrijwilligers was dit natuurlijk niet mogelijk geweest:
De juryleden, de telcommissie, de wedstrijdleiding, de EHBO, de dames van de Entree, de medewerkers van de Hoekstee, Evelien, de Toestelcommissie. En natuurlijk de mannen van het toesteltransport Cor en Patrick.

HSV wenst hierbij ook iedereen een hele fijne vakantie en we zien onze leden en toekomstige leden graag weer in week 36 op onze lessen.

Medailleregen tijdens toestelfinales

Geplaatst door HSV 1946

Op zaterdag 22 april werden de jaarlijkse toestelfinales geturnd in Naaldwijk. Het was voor HSV1946 een vruchtbare dag met vier gouden, een zilveren en vijf bronzen medailles. Bij de instappers deden Lieke Noordam en Diede Groeneveld goede zaken. Lieke won, terwijl ze een jaar jonger is dan de rest van de deelnemers, het brons op sprong. Diede Groeneveld had een super dag op vloer en turnde alles heel netjes uit. Dit resulteerde uiteindelijk zelfs in de gouden medaille. Bij de pupillen 1 draaide Renske Wessels een wisselvallige wedstrijd. Balk zag er wel erg strak uit en daar eindigde ze, in een zeer groot deelnemersveld op de vijfde plaats. Vanuit de recreatiegroepen deden Mila Haisma en Marit Tukker ook voor het eerst mee aan deze wedstrijd. Marit Tukker won het brons op sprong en Mila Haisma eindigde op een keurige, maar vervelende, vierde plaats. Bij de pupillen 2 was er nog een debutante vanuit de recreatie. Floortje Slagboom liet zien dat zij echte springbenen heeft. Zij won zowel op sprong als op vloer de gouden medaille. De jeugdmeisjes turnden beiden naar behoren en dit bleek ook in het resultaat. Voor Rowan Kikkert was er, na een aantal teleurstellingen, eindelijk gerechtigheid op sprong met de gouden medaille. Daarnaast won zij op vloer nog het brons. Emma van Wezel is een echte brugturnster en wist ook dit keer zichzelf weer precies op tijd klaar te stomen voor de wedstrijd met een zilveren medaille tot gevolg. Ook op balk bleef zij, als een van de weinige turnsters, zonder grote fouten en daarom mocht zij op dat toestel ook nog het brons in ontvangst nemen. Iris Huis was de enige juniorturnster vandaag. Zij turnde beheerst op alle drie de onderdelen, maar de concurrentie deed dit ook. Uiteindelijk kreeg zij, voor een zeer stabiele balkoefening, het brons omgehangen.

Onderlinge Wedstrijden 2017

Geplaatst door HSV 1946

Zaterdag 11 februari was het dan weer zover. Onze jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden. Om half 9 moesten de jongste deelnemers aanwezig zijn om, om 9 uur te kunnen beginnen met de wedstrijden.

In ronde 1 turnde de meisjes recreatie turnen I, recreatie tunen II en meisjes selectie I. Wat deden de meiden het allemaal goed zeg. Voor sommige was dit zelfs hun allereerste wedstrijd en dat was best een beetje spannend. Maar van spanning was niks te merken hoor, want de koprollen op de lange mat werden super uitgevoerd. En ook de buikdraaien op de brug gingen goed. Aan het einde van de wedstrijd kregen alle kinderen een diploma en een medaille, maar er kon er maar een de beste zijn. En dit was bij recreatie turnen I: Floor de Geus, bij recreatie turnen II: Benthe van Rijn en bij selectie turnen I: Diede Groeneveld. Alle drie de dames kregen een mooie wisselbeker.

In ronde 2 waren de meiden van recreatie turnen III aan de beurt en selectie turnen II. Ook deze dames waren wat zenuwachtig, ondanks dat ze al wat vaker een wedstrijd hebben gehad. Maar ook hier ging het fantastisch. Ze hebben hele mooie oefeningen laten zien op de brug, balk, mat en sprong. Iedereen kreeg weer een diploma en een medaille. Maar ook hier kon er maar een de beste zijn en dit was bij recreatie turnen III: Zoë Stroober en bij selectie turnen II: Isa van der Knijff. Ook zij gingen met een wisselbeker naar huis.

In ronde 3 waren de mannen van het freerunnen aan de beurt. Voor deze mannen was dit hun allereerste wedstrijd in het freerunnen, maar daar was niks van de merken. Wat gingen ze snel over alle toestellen heen en onder alle toestellen door. En wat een uithoudingsvermogen hebben deze mannen, want o.a. over het hoge wandrek heen en een koprol over een hoog blok maken en dan nog het verdere parcours afmaken vraagt om goede concentratie, snelheid en uithoudingsvermogen. Ook deze mannen werden beloond met een diploma en medaille. Maar ook hier kon er maar een de snelste zijn en dat was dit jaar Renzo van der Ende.

Na al het geturn en freerunnen stond ronde 4 in het teken van de dames van dans I en II. Beide groepen lieten een super openingsdans zien en zo kon de jury vast kennis maken met deze swingende dames. Daarna gingen ze in groepjes van een, twee of drie hun eigen gemaakte dans laten zien. En wat was dat super om te zien zeg. En wat een hoop verschillende pasjes kregen we te zien. De jury had het erg moeilijk, maar uiteindelijk konden de winnaars bekend worden gemaakt. Voor dans I was dit Iris van Dam en voor Dans II was dit Robin Theunissen. Zij wonnen de wisselbeker. De andere meiden kregen natuurlijk ook een diploma en medaille.

Ronde 5 was voor de springers en springsters. Recreatie springen en recreatie airtumbling. De jongens en meisjes recreatie springen deden mee met de toestellen Minitramp, Kast minitramp lengte en breedte en Plankoline. En wat deden ze dit goed zeg, want ook hier deden een paar mannen voor de allereerste keer mee. Recreatie Airtumbling zegt al voldoende. De meiden lieten hier 3 series zien met hun aller mooiste sprongen, zoals salto voorover, salto achter over of een mooie combinatie van dit alles. Ook in deze ronde verdiende iedereen een diploma en een medaille. Daan de Geus was de beste bij het springen en Britt van Nieuwkerk was de beste bij de airtumbling. Zij namen de wisselbeker in ontvangst.

Ronde 6 was alweer de laatste ronde en hier waren de springers van selectie I en II en de airtumbling selectie aan de beurt. En wat is dat toch altijd mooi om te zien. De springers lieten mooie dubbel salto's, tsukahara's, salto's anderhalve draai en nog veel meer zien op de minitramp en Pegasus. Ook op de airtumbling sprongen ze series die heel mooi en beheerst gingen. Voor de juryleden een zware ronde om te jureren, want eigenlijk verdiende ze allemaal wel die wisselbeker. Maar dit jaar ging Jenn Kamphorst bij springen selectie I met een medaille, diploma en wisselbeker naar huis. Bij springen selectie II was dit Britt van Nieuwkerk en bij airtumbling selectie zijn het er dit jaar twee die een wisselbeker mee naar huis mogen nemen, namelijk Britt van den Berg en Yaëlla Dukers.

Het was een lange dag, maar wel weer een fantastische wedstrijd. Het bestuur van HSV wilt dan ook alle juryleden bedanken, de dames van de teltafel, de dames van de catering, de toestelploeg, de ladyspeaker, de organisatie, de ehbo, de leiding, de assistenten, slagerij Groeneveld, de deelnemers en het publiek. Graag tot volgend jaar.

Ouder nieuws

+ meer nieuws