Sponsors
Nieuws

Open Hoekse Individuele Springkampioenschappen 2017

Geplaatst door HSV 1946

Zaterdag 1 juli werd deze wedstrijd voor de 14e keer gehouden in de Sporthal van de Hoekstee. Er deden 9 verenigingen mee: Animo uit Hoogvliet, DOS uit Udenhout, Excelsior uit Rozenburg, FIT uit Amstelveen, KDO uit Hellevoetsluis, Sportuna uit Spijkenisse, Star en Thor uit Rotterdam en natuurlijk HSV uit Hoek van Holland.

Er waren 105 deelnemers ingeschreven op 270 onderdelen bestaande uit de Airtumbling, Minitramp, Kast plankoline, Kast minitramp, Pegasus plank en Pegasus minitramp. Dit jaar werd er voor het eerst gesprongen in 3 niveaus, nl. A, B en C niveau. Eén en ander om zo veel mogelijk springers mee te kunnen laten doen. Er lagen 5 toestelbanen en er werd gesprongen in 7 rondes. De wedstrijd werd om 08.55 uur geopend door de wedstrijdleider Henk Nieuwenhuis. De wedstrijd verliep prima. Er werd door alle deelnemers heel gedisciplineerd gesprongen. Hierdoor kon de jury goed jureren en lag alles goed op schema.

HSV viel dit jaar ook weer goed in de prijzen:

Airtumbling
Jeugd
Niv. C Goud: Lieke Noordam
Niv. A Goud: Rowan Kikkert
Junior
Niv. A Goud: Youri Sweeris

Minitramp
Jeugd
Niv. B. Zilver: Lieke Noordam
Niv. A Goud: Rowan Kikkert
Zilver: Emma van Wezel
Junior
Niv. A Goud: Yaëlla Dukers
Senior
Niv. B Goud: Max de Bakker

Pergasus MT
Jeugd
Niv. A Goud: Emma van Wezel
Junior
Niv. A Goud: Yaëlla Dukers
Senior
Niv. B Goud: Kiki Gibcus

De andere dames/heren van HSV hebben natuurlijk ook goed gesprongen, maar vielen buiten de prijzen.

HSV mag weer terugzien op een zeer geslaagde wedstrijd en zonder de medewerking van onze vrijwilligers was dit natuurlijk niet mogelijk geweest:
De juryleden, de telcommissie, de wedstrijdleiding, de EHBO, de dames van de Entree, de medewerkers van de Hoekstee, Evelien, de Toestelcommissie. En natuurlijk de mannen van het toesteltransport Cor en Patrick.

HSV wenst hierbij ook iedereen een hele fijne vakantie en we zien onze leden en toekomstige leden graag weer in week 36 op onze lessen.

Medailleregen tijdens toestelfinales

Geplaatst door HSV 1946

Op zaterdag 22 april werden de jaarlijkse toestelfinales geturnd in Naaldwijk. Het was voor HSV1946 een vruchtbare dag met vier gouden, een zilveren en vijf bronzen medailles. Bij de instappers deden Lieke Noordam en Diede Groeneveld goede zaken. Lieke won, terwijl ze een jaar jonger is dan de rest van de deelnemers, het brons op sprong. Diede Groeneveld had een super dag op vloer en turnde alles heel netjes uit. Dit resulteerde uiteindelijk zelfs in de gouden medaille. Bij de pupillen 1 draaide Renske Wessels een wisselvallige wedstrijd. Balk zag er wel erg strak uit en daar eindigde ze, in een zeer groot deelnemersveld op de vijfde plaats. Vanuit de recreatiegroepen deden Mila Haisma en Marit Tukker ook voor het eerst mee aan deze wedstrijd. Marit Tukker won het brons op sprong en Mila Haisma eindigde op een keurige, maar vervelende, vierde plaats. Bij de pupillen 2 was er nog een debutante vanuit de recreatie. Floortje Slagboom liet zien dat zij echte springbenen heeft. Zij won zowel op sprong als op vloer de gouden medaille. De jeugdmeisjes turnden beiden naar behoren en dit bleek ook in het resultaat. Voor Rowan Kikkert was er, na een aantal teleurstellingen, eindelijk gerechtigheid op sprong met de gouden medaille. Daarnaast won zij op vloer nog het brons. Emma van Wezel is een echte brugturnster en wist ook dit keer zichzelf weer precies op tijd klaar te stomen voor de wedstrijd met een zilveren medaille tot gevolg. Ook op balk bleef zij, als een van de weinige turnsters, zonder grote fouten en daarom mocht zij op dat toestel ook nog het brons in ontvangst nemen. Iris Huis was de enige juniorturnster vandaag. Zij turnde beheerst op alle drie de onderdelen, maar de concurrentie deed dit ook. Uiteindelijk kreeg zij, voor een zeer stabiele balkoefening, het brons omgehangen.

Onderlinge Wedstrijden 2017

Geplaatst door HSV 1946

Zaterdag 11 februari was het dan weer zover. Onze jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden. Om half 9 moesten de jongste deelnemers aanwezig zijn om, om 9 uur te kunnen beginnen met de wedstrijden.

In ronde 1 turnde de meisjes recreatie turnen I, recreatie tunen II en meisjes selectie I. Wat deden de meiden het allemaal goed zeg. Voor sommige was dit zelfs hun allereerste wedstrijd en dat was best een beetje spannend. Maar van spanning was niks te merken hoor, want de koprollen op de lange mat werden super uitgevoerd. En ook de buikdraaien op de brug gingen goed. Aan het einde van de wedstrijd kregen alle kinderen een diploma en een medaille, maar er kon er maar een de beste zijn. En dit was bij recreatie turnen I: Floor de Geus, bij recreatie turnen II: Benthe van Rijn en bij selectie turnen I: Diede Groeneveld. Alle drie de dames kregen een mooie wisselbeker.

In ronde 2 waren de meiden van recreatie turnen III aan de beurt en selectie turnen II. Ook deze dames waren wat zenuwachtig, ondanks dat ze al wat vaker een wedstrijd hebben gehad. Maar ook hier ging het fantastisch. Ze hebben hele mooie oefeningen laten zien op de brug, balk, mat en sprong. Iedereen kreeg weer een diploma en een medaille. Maar ook hier kon er maar een de beste zijn en dit was bij recreatie turnen III: Zoë Stroober en bij selectie turnen II: Isa van der Knijff. Ook zij gingen met een wisselbeker naar huis.

In ronde 3 waren de mannen van het freerunnen aan de beurt. Voor deze mannen was dit hun allereerste wedstrijd in het freerunnen, maar daar was niks van de merken. Wat gingen ze snel over alle toestellen heen en onder alle toestellen door. En wat een uithoudingsvermogen hebben deze mannen, want o.a. over het hoge wandrek heen en een koprol over een hoog blok maken en dan nog het verdere parcours afmaken vraagt om goede concentratie, snelheid en uithoudingsvermogen. Ook deze mannen werden beloond met een diploma en medaille. Maar ook hier kon er maar een de snelste zijn en dat was dit jaar Renzo van der Ende.

Na al het geturn en freerunnen stond ronde 4 in het teken van de dames van dans I en II. Beide groepen lieten een super openingsdans zien en zo kon de jury vast kennis maken met deze swingende dames. Daarna gingen ze in groepjes van een, twee of drie hun eigen gemaakte dans laten zien. En wat was dat super om te zien zeg. En wat een hoop verschillende pasjes kregen we te zien. De jury had het erg moeilijk, maar uiteindelijk konden de winnaars bekend worden gemaakt. Voor dans I was dit Iris van Dam en voor Dans II was dit Robin Theunissen. Zij wonnen de wisselbeker. De andere meiden kregen natuurlijk ook een diploma en medaille.

Ronde 5 was voor de springers en springsters. Recreatie springen en recreatie airtumbling. De jongens en meisjes recreatie springen deden mee met de toestellen Minitramp, Kast minitramp lengte en breedte en Plankoline. En wat deden ze dit goed zeg, want ook hier deden een paar mannen voor de allereerste keer mee. Recreatie Airtumbling zegt al voldoende. De meiden lieten hier 3 series zien met hun aller mooiste sprongen, zoals salto voorover, salto achter over of een mooie combinatie van dit alles. Ook in deze ronde verdiende iedereen een diploma en een medaille. Daan de Geus was de beste bij het springen en Britt van Nieuwkerk was de beste bij de airtumbling. Zij namen de wisselbeker in ontvangst.

Ronde 6 was alweer de laatste ronde en hier waren de springers van selectie I en II en de airtumbling selectie aan de beurt. En wat is dat toch altijd mooi om te zien. De springers lieten mooie dubbel salto's, tsukahara's, salto's anderhalve draai en nog veel meer zien op de minitramp en Pegasus. Ook op de airtumbling sprongen ze series die heel mooi en beheerst gingen. Voor de juryleden een zware ronde om te jureren, want eigenlijk verdiende ze allemaal wel die wisselbeker. Maar dit jaar ging Jenn Kamphorst bij springen selectie I met een medaille, diploma en wisselbeker naar huis. Bij springen selectie II was dit Britt van Nieuwkerk en bij airtumbling selectie zijn het er dit jaar twee die een wisselbeker mee naar huis mogen nemen, namelijk Britt van den Berg en Yaëlla Dukers.

Het was een lange dag, maar wel weer een fantastische wedstrijd. Het bestuur van HSV wilt dan ook alle juryleden bedanken, de dames van de teltafel, de dames van de catering, de toestelploeg, de ladyspeaker, de organisatie, de ehbo, de leiding, de assistenten, slagerij Groeneveld, de deelnemers en het publiek. Graag tot volgend jaar.

Junioren Nederlands Kampioen

Geplaatst door HSV 1946

Tijdens het Nederlandse Kampioenschap in Rotterdam op zaterdag 10 december jl. , behaalde het junioren A team van HSV1946 de nationale titel op het onderdeel pegasus. Nadat zij vorig jaar als jongste team voor het eerst deze titel wisten te behalen, herhaalden zij deze prestatie dit jaar. Hiernaast behaalde zij op hun favoriete onderdeel, minitramp, de tweede plaats. Ook het jeugd- , B junioren- en seniorenteam plaatsten zich eerder dit jaar voor deze spannende NK finale.
Het jeugdteam (bestaande uit: Elise Biemond, Demi van der Zee, Merel Hoffmann, Celina Nederpel, Chenna Opmeer, Emma van Wezel, Jenn Kamphorst, Roos de Vries en Floortje Slagboom) mocht op beiden toestellen in actie komen. Zij wisten zich goed staande te houden in een grote categorie en behaalden de vijfde en zesde plaats.
Het junioren B team, (bestaande uit Tara Hansma, Ronan de Korte, Sanne de Haas, Benthe Elzinga, Iris Lagraauw, Zoe van der Hoeven, Max de Bakker, Zoe Luycx en Rowan Kikkert) presteerde naar kunnen. Zij eindigden op de zesde plaats op tafel en eindigde op pegaus net naast het podium met een vierde plaats. Met vier nieuwe gezichten binnen het team, was de plaatsing voor het NK al een prestatie.
Het ervaren seniorenteam kwam tijdens dit NK met slechts zes turnsters aan de start. Demi Woerts, Kiki Gibcus, Danique Dukers, Iris Zweistra, Isa van der Knijff en Jo-Ann Groenewegen moesten de eer proberen hoog te houden. Dit team kwam uit op het onderdeel minitramp. Het gewilde podium werd net gemist. Zij eindigden als vijfde met minder dan een punt afstand van het podium.
De organisatie van het NK groepsspringen was dit keer in handen van HSV1946. Dankzij alle sponsoren hebben we dit evenement mogelijk kunnen maken in Rotterdam. Slagerij Groeneveld, Turnbalk.nl, Mandrex Holesaw, Holland Express Partners, Slagboom Vlaardingen, djopmijnfeestje.nl, gemeente Rotterdam en alle vrijwilligers, bedankt!
Nu gaat iedereen genieten van een welverdiende pauze van alle wedstrijden. Ondertussen wordt er hard getraind om het komende halfjaar sprongen op individueel niveau te verbeteren, zodat we wellicht ook nieuwe individuele Nederlands Kampioenen kunnen kronen in Ahoy in juni 2017.

Sintfeest op de gym

Geplaatst door HSV 1946

Afgelopen donderdag 24 november 2016 was het weer zover, ons jaarlijkse Sinterklaasfeest. Dit jaar waren alle kinderen t/m 8 jaar bij elkaar op dezelfde dag. In het eerste uur kwam Sinterklaas met maar liefst 3 Pieten bij de kleuters en peuters op bezoek. De peuters en kleuters waren heerlijk aan het klimmen en klauteren toen er ineens gebonkt werd. Daar stond Sinterklaas voor de deur. En wat vonden de kinderen het leuk om aan de Pieten en aan Sinterklaas hun kunsten te laten zien. De Pieten snapten er natuurlijk niet veel van en zaten steeds in de weg op de balk en op de kasten. De kinderen moesten de Pieten dus nog een hoop leren. Na een verhaaltje van Sinterklaas kregen alle kinderen een kleurboek en een cadeautje. Na het uitpakken en nog een paar liedjes zingen ging de Sint weer weg, maar niet helemaal weg want…

Na de peuters en de kleuters kwamen de kinderen van 6 tot 8 jaar naar de gym, voor een heuse Pietengym. Wat deden de kinderen goed hun best en ze gingen nog beter hun best doen toen daar Sinterklaas binnen kwam. Aan de Pieten gingen de kinderen uitleggen dat ze graag een salto of een flik flak willen leren op de gym. Gelukkig hebben de juffen dit gehoord, dus die kunnen donderdag gelijk aan de bak. Ook hier werd er voorgelezen en de kinderen zaten aandachtig naar Sinterklaas te luisteren en hebben hard meegezongen met alle Sint hits. Ook zij kregen een mooi kleurboek en een mooi cadeau.

De juffen Marielle, Jessie en Danique mochten nog even bij Sinterklaas komen en ook aan hulp juf Yaëlla en hulp meester Yori was gedacht.

Nadat Sinterklaas en de Pieten nog een rondje door de zaal hadden gelopen en alle kinderen luidkeels; “dank je wel Sinterklaas” riepen is de Sint weer verder gegaan naar andere kinderen.

Het was een geslaagd feest voor de kinderen.

Ouder nieuws

+ meer nieuws